Холодний суп Вішісуаз: французька класика з Нью-Йорка
Джерело:
ЇжаВи ще не куштували цієї вишуканої страви? То приготуймо її сьогодні разом! Класичний французький Вішісуаз готують із цибулі-порею, картоплі та вершків, перетворюють на пюре й подають гарячим. Ми ж пропонуємо його нью-йоркську варіацію – охолоджену.
Отже, уперше холодний Вішісуаз приготували не у французькому місті Віші, на яке вказує його назва, а в Нью-Йорку на початку XX століття. І автор цього вдалого кулінарного експерименту – шеф-кухар готелю Ritz-Carlton.
Читайте також Збираємось на осінній пікнік: корисні поради для вдалого відпочинку
Узявши за основу традиційний гарячий суп з цибулі-порею, популярний у Парижі, він перетворив його на холодний. А назву залишив французьку – на знак поваги до оригінального рецепта.
Суп Вішісуаз
- Час: 40 хвилин
- Порції: 6
Суп Вішісуаз / Фото Легка кулінарія
– 500 г цибулі-порею;
– 500 г картоплі;
– 1 ріпчаста цибулина;
– 50 г зеленої цибулі;
– 1 л курячого бульйону;
– 100 г вершкового масла;
– сіль – на ваш смак;
– 200 мл вершків;
– мелений чорний перець – на ваш смак.
Приготування:
- Розтопіть вершкове масло у глибокій каструлі. Дрібно наріжте цибулю й обсмажте її до рум'яності.
Приготування супу / Фото Їжа
- Наріжте цибулю-порей й обсмажте на вершковому маслі до золотавого кольору.
- Влийте бульйон до цибулі й додайте нарізану кубиками картоплю.
- Заправте суп спеціями й варіть 30 хвилин.
Приготування супу / Фото Їжа
- З'єднайте суп із вершками й перебийте його блендером в пюре.
- Для особливо ніжної консистенції супу перетріть обсмажені овочі крізь дрібне сито.
Приготування супу / Фото Їжа
- Подавайте суп Вішісуаз охолодженим. Перед подачею до столу посипте його дрібно нарізаною зеленою цибулею. Смачного!