Отже, уперше холодний Вішісуаз приготували не у французькому місті Віші, на яке вказує його назва, а в Нью-Йорку на початку XX століття. І автор цього вдалого кулінарного експерименту – шеф-кухар готелю Ritz-Carlton.
Читайте також Збираємось на осінній пікнік: корисні поради для вдалого відпочинку
Узявши за основу традиційний гарячий суп з цибулі-порею, популярний у Парижі, він перетворив його на холодний. А назву залишив французьку – на знак поваги до оригінального рецепта.
Суп Вішісуаз
- Час: 40 хвилин
- Порції: 6
Суп Вішісуаз / Фото Легка кулінарія
Приготування:
- Розтопіть вершкове масло у глибокій каструлі. Дрібно наріжте цибулю й обсмажте її до рум'яності.
Приготування супу / Фото Їжа
- Наріжте цибулю-порей й обсмажте на вершковому маслі до золотавого кольору.
- Влийте бульйон до цибулі й додайте нарізану кубиками картоплю.
- Заправте суп спеціями й варіть 30 хвилин.
Приготування супу / Фото Їжа
- З'єднайте суп із вершками й перебийте його блендером в пюре.
- Для особливо ніжної консистенції супу перетріть обсмажені овочі крізь дрібне сито.
Приготування супу / Фото Їжа
- Подавайте суп Вішісуаз охолодженим. Перед подачею до столу посипте його дрібно нарізаною зеленою цибулею. Смачного!