Отже, уперше холодний Вішісуаз приготували не у французькому місті Віші, на яке вказує його назва, а в Нью-Йорку на початку XX століття. І автор цього вдалого кулінарного експерименту – шеф-кухар готелю Ritz-Carlton.

Читайте також Збираємось на осінній пікнік: корисні поради для вдалого відпочинку

Узявши за основу традиційний гарячий суп з цибулі-порею, популярний у Парижі, він перетворив його на холодний. А назву залишив французьку – на знак поваги до оригінального рецепта.

Суп Вішісуаз

  • Час: 40 хвилин
  • Порції: 6


Суп Вішісуаз / Фото Легка кулінарія

Приготування:

  1. Розтопіть вершкове масло у глибокій каструлі. Дрібно наріжте цибулю й обсмажте її до рум'яності.


Приготування супу / Фото Їжа

  1. Наріжте цибулю-порей й обсмажте на вершковому маслі до золотавого кольору.
  1. Влийте бульйон до цибулі й додайте нарізану кубиками картоплю.
  1. Заправте суп спеціями й варіть 30 хвилин.


Приготування супу / Фото Їжа

  1. З'єднайте суп із вершками й перебийте його блендером в пюре.
  1. Для особливо ніжної консистенції супу перетріть обсмажені овочі крізь дрібне сито.


Приготування супу / Фото Їжа

  1. Подавайте суп Вішісуаз охолодженим. Перед подачею до столу посипте його дрібно нарізаною зеленою цибулею. Смачного!