Вівсяне печиво – легкий та ситний варіант швидкого сніданку або перекусу. Його легко брати в дорогу або на роботу – достатньо покласти у харчовий контейнер та закрити кришкою.
Читайте також Оладки "Червоний оксамит": рецепт приготування смачного сніданку
Українська кондитерка Ліза Глінська поділилася з читачами рецептом класичного вівсяного печива, яке ви з легкістю можете приготувати вдома. За бажанням до нього можна додати термостабільну крихту або каплі чорного, молочного або білого шоколаду, різноманітні улюблені сухофрукти або горішки.
Від цього смак печива не погіршиться, а стане ще смачнішим та поживним.
Рецепт вівсяного печива
- Час: 1 година 30 хвилин
- Порції: 24 печива
Приготування:
- Заздалегідь дістаньте вершкове масло з холодильника, щоб воно розм'якло. Збийте його вінчиком до однорідного м'якого стану. Додайте цукор, яйця та перемішайте.
- Додайте до масляної суміші сухі інгредієнти: борошно, вівсяні пластівці, сіль, ванільний цукор, розпушувач для тіста та ретельно все перемішайте.
- Накрийте тісто плівкою та відправте в холодильник на 1 годину.
- З готового тіста сформуйте кульки діаметром 4 сантиметри, трохи приплюсніть їх рукою або склянкою.
- Розігрійте духовку до 170 градусів з конвекцією та випікайте печиво протягом 15 – 18 хвилин.
- Готову домашню випічку охолодіть та подавайте до столу. Смачного!
Якщо вам закортіло скуштувати чогось ситного щей з м'ясом – зверніть увагу на рецепт чебуреків від кулінарки. Глінська детально розповіла як робить заварне тісто для страви та поділилася рецептом м'ясної начинки. За бажанням їх можна приготувати також з сиром.