Вівсяне печиво до сніданку: рецепт від Лізи Глінської

20 червня 2022, 11:07
Читать новость на русском

Обожнюєте снідати вівсяним печивом та склянкою холодного молока? Кондитерка підготувала рецепт домашньої випічки, яку приготує навіть дитина.

Вівсяне печиво – легкий та ситний варіант швидкого сніданку або перекусу. Його легко брати в дорогу або на роботу – достатньо покласти у харчовий контейнер та закрити кришкою.

Читайте також Оладки "Червоний оксамит": рецепт приготування смачного сніданку

Українська кондитерка Ліза Глінська поділилася з читачами рецептом класичного вівсяного печива, яке ви з легкістю можете приготувати вдома. За бажанням до нього можна додати термостабільну крихту або каплі чорного, молочного або білого шоколаду, різноманітні улюблені сухофрукти або горішки.

Від цього смак печива не погіршиться, а стане ще смачнішим та поживним.

Рецепт вівсяного печива

  • Час: 1 година 30 хвилин
  • Порції: 24 печива
Інгредієнти:
 – 100 грамів сирого курячого яйця;
 – 200 грамів вівсяних пластівців (швидкого приготування);
 – 200 грамів пшеничного борошна;
 – 220 грамів цукру;
 – 200 грамів вершкового масла (кімнатної температури);
 – 10 грамів розпушувача для тіста;
 – сіль;
 – ванільного цукру або меленої кориці;
 – 10 грамів какао порошку.

Приготування:

  1. Заздалегідь дістаньте вершкове масло з холодильника, щоб воно розм'якло. Збийте його вінчиком до однорідного м'якого стану. Додайте цукор, яйця та перемішайте. 

  1. Додайте до масляної суміші сухі інгредієнти: борошно, вівсяні пластівці, сіль, ванільний цукор, розпушувач для тіста та ретельно все перемішайте.
  1. Накрийте тісто плівкою та відправте в холодильник на 1 годину.
  1. З готового тіста сформуйте кульки діаметром 4 сантиметри, трохи приплюсніть їх рукою або склянкою.
  1. Розігрійте духовку до 170 градусів з конвекцією та випікайте печиво протягом 15 – 18 хвилин.
  1. Готову домашню випічку охолодіть та подавайте до столу. Смачного!

Якщо вам закортіло скуштувати чогось ситного щей з м'ясом – зверніть увагу на рецепт чебуреків від кулінарки. Глінська детально розповіла як робить заварне тісто для страви та поділилася рецептом м'ясної начинки. За бажанням їх можна приготувати також з сиром.