І наситить, і збадьорить: вівсянка з мигдалевим молоком, кавою та пармезаном

19 вересня 2021, 13:44
Читать новость на русском

Джерело:

Новий канал

Вівсянка за рецептом Равшана Хамідова – це не одна з багатьох стандартних страв на сніданок. Це страва з цікавинкою! Шеф-кухар та учасник реаліті-шоу "Пекельна кухня" додає до неї густу каву ристрето.

Солона вівсянка з пармезаном та кавою на мигдалевому молоці – це вишукано й водночас просто. Розпочніть новий день із нової страви!

Читайте також Вечеря за 30 хвилин: відкритий пиріг із грибами та куркою, паста в соусі болоньєзе та мусака

Англійці вважають, що кращого сніданку, ніж вівсянка, немає. З ними солідарні дієтологи. Та не всяка вівсянка корисна, – застерігає автор рецепту.

Равшан Хамідов рекомендує брати для страви лише цільнозернову вівсянку або плющену довгого приготування. У жодному разі не швидкого, адже в такому продукті обмаль користі.


Равшан Хамідов / Фото Новий канал

Отож, не гаймо часу, мерщій готуймо корисний сніданок з вівсянки для всієї сім'ї.

Рецепт вівсянки з кавою та пармезаном

  • Час: 30 хвилин
  • Порції: 2


Вівсянка з кавою та пармезаном / Фото Новий канал

Інгредієнти:
 – 50 г вівсянки;
 – 150 мл мигдалевого молока;
 – 5 г солі;
 – 10 г вершкового масла;
 – 30 г сиру пармезан;
 – 1 порція кави ристрето.

Приготування:

  1. З'єднайте вівсянку з молоком в каструлі та доведіть до готовності на повільному вогні. 
  1. Коли вівсянка приготується, вимкніть вогонь і додайте до каші вершкове масло.
  1. Посипте страву сиром та обережно перемішайте ложкою.


Приготування страви / Фото babaganosh

  1. Посоліть вівсянку.
  1. Щоб приготувати каву ристрето (кавовий шот), заваріть її як еспресо, але додайте вдвічі менше води – від 15 до 25 мілілітрів.
  1. Влийте каву до каші й снідайте.

Смачного!