І наситить, і збадьорить: вівсянка з мигдалевим молоком, кавою та пармезаном
Джерело:
Новий каналВівсянка за рецептом Равшана Хамідова – це не одна з багатьох стандартних страв на сніданок. Це страва з цікавинкою! Шеф-кухар та учасник реаліті-шоу "Пекельна кухня" додає до неї густу каву ристрето.
Солона вівсянка з пармезаном та кавою на мигдалевому молоці – це вишукано й водночас просто. Розпочніть новий день із нової страви!
Читайте також Вечеря за 30 хвилин: відкритий пиріг із грибами та куркою, паста в соусі болоньєзе та мусака
Англійці вважають, що кращого сніданку, ніж вівсянка, немає. З ними солідарні дієтологи. Та не всяка вівсянка корисна, – застерігає автор рецепту.
Равшан Хамідов рекомендує брати для страви лише цільнозернову вівсянку або плющену довгого приготування. У жодному разі не швидкого, адже в такому продукті обмаль користі.
Равшан Хамідов / Фото Новий канал
Отож, не гаймо часу, мерщій готуймо корисний сніданок з вівсянки для всієї сім'ї.
Рецепт вівсянки з кавою та пармезаном
- Час: 30 хвилин
- Порції: 2
Вівсянка з кавою та пармезаном / Фото Новий канал
– 50 г вівсянки;
– 150 мл мигдалевого молока;
– 5 г солі;
– 10 г вершкового масла;
– 30 г сиру пармезан;
– 1 порція кави ристрето.
Приготування:
- З'єднайте вівсянку з молоком в каструлі та доведіть до готовності на повільному вогні.
- Коли вівсянка приготується, вимкніть вогонь і додайте до каші вершкове масло.
- Посипте страву сиром та обережно перемішайте ложкою.
Приготування страви / Фото babaganosh
- Посоліть вівсянку.
- Щоб приготувати каву ристрето (кавовий шот), заваріть її як еспресо, але додайте вдвічі менше води – від 15 до 25 мілілітрів.
- Влийте каву до каші й снідайте.
Смачного!