Перевершить всі очікування: готуємо яблучний крамбл нашвидкуруч

24 березня 2023, 15:26
Читать новость на русском

Джерело:

Анастасія

Якщо у вас багато яблук і ви не знаєте, що з ними робити – у нас є відмінний варіант рецепта до сніданку чи на перекус.

Яблучний крамбл – це хрумкий шар з вівсяного тіста та ніжний яблучний, який тане в роті. Його легко можна подавати на сніданок, перекус чи просто, коли хочеться солоденького.

Читайте також Не тільки смачно, але й корисно: чому курячі гомілки – ідеальний вибір на кожен день

Якщо приготувати страву з вечора, вранці можна насолоджуватися сніданком з яблучного крамблу та зекономити час на кухні. Це ж так зручно!

Ще момент – для страви можна використовувати будь-які сезонні ягоди чи фрукти, міксувати смаки.

Рецепт яблучного крамблу

  • Час: 50 хвилин
  • Порції: 4
Інгредієнти:
 – 6 – 8 середніх яблук;
 – 180 грамів борошна;
 – 120 грамів вівсянки швидкого приготування;
 – 150 грамів вершкового масла;
 – 75 грамів цукру + 1 – 2 столові ложки для яблук;
 – 10 грамів ванільного цукру;
 – кулька морозива для подачі.

Приготування:

  • Яблука очищаємо від серцевини та нарізаємо пластинками.
  • Викладаємо на розігріту сковорідку, додаємо трохи води (70 – 100 грамів), корицю, ванільний цукор, 1 – 2 ложки звичайного цукру. Перемішуємо та тушкуємо на середньому вогні 5 – 7 хвилин.
  • Поєднуємо борошно, вівсянку, цукор та вершкове масло. Перетираємо все руками до консистенції крихти.

  • Яблука перекладаємо у посуд для випікання, зверху викладаємо суміш та розрівнюємо.
  • Відправляємо у розігріту до 200 градусів духовку до золотистого кольору на 35 хвилин.
  • Подаємо у теплому вигляді з кулькою морозива або заварним кремом, або охолодженим з гарячим чаєм.

Смачного!