Яблучний крамбл – це хрумкий шар з вівсяного тіста та ніжний яблучний, який тане в роті. Його легко можна подавати на сніданок, перекус чи просто, коли хочеться солоденького.
Читайте також Не тільки смачно, але й корисно: чому курячі гомілки – ідеальний вибір на кожен день
Якщо приготувати страву з вечора, вранці можна насолоджуватися сніданком з яблучного крамблу та зекономити час на кухні. Це ж так зручно!
Ще момент – для страви можна використовувати будь-які сезонні ягоди чи фрукти, міксувати смаки.
Рецепт яблучного крамблу
- Час: 50 хвилин
- Порції: 4
Приготування:
- Яблука очищаємо від серцевини та нарізаємо пластинками.
- Викладаємо на розігріту сковорідку, додаємо трохи води (70 – 100 грамів), корицю, ванільний цукор, 1 – 2 ложки звичайного цукру. Перемішуємо та тушкуємо на середньому вогні 5 – 7 хвилин.
- Поєднуємо борошно, вівсянку, цукор та вершкове масло. Перетираємо все руками до консистенції крихти.
- Яблука перекладаємо у посуд для випікання, зверху викладаємо суміш та розрівнюємо.
- Відправляємо у розігріту до 200 градусів духовку до золотистого кольору на 35 хвилин.
- Подаємо у теплому вигляді з кулькою морозива або заварним кремом, або охолодженим з гарячим чаєм.
Смачного!