Яблучний крамбл – це хрумкий шар з вівсяного тіста та ніжний яблучний, який тане в роті. Його легко можна подавати на сніданок, перекус чи просто, коли хочеться солоденького.

Читайте також Не тільки смачно, але й корисно: чому курячі гомілки – ідеальний вибір на кожен день

Якщо приготувати страву з вечора, вранці можна насолоджуватися сніданком з яблучного крамблу та зекономити час на кухні. Це ж так зручно!

Ще момент – для страви можна використовувати будь-які сезонні ягоди чи фрукти, міксувати смаки.

Рецепт яблучного крамблу

  • Час: 50 хвилин
  • Порції: 4

Приготування:

  • Яблука очищаємо від серцевини та нарізаємо пластинками.
  • Викладаємо на розігріту сковорідку, додаємо трохи води (70 – 100 грамів), корицю, ванільний цукор, 1 – 2 ложки звичайного цукру. Перемішуємо та тушкуємо на середньому вогні 5 – 7 хвилин.
  • Поєднуємо борошно, вівсянку, цукор та вершкове масло. Перетираємо все руками до консистенції крихти.
  • Яблука перекладаємо у посуд для випікання, зверху викладаємо суміш та розрівнюємо.
  • Відправляємо у розігріту до 200 градусів духовку до золотистого кольору на 35 хвилин.
  • Подаємо у теплому вигляді з кулькою морозива або заварним кремом, або охолодженим з гарячим чаєм.

Смачного!