Ягідне варення-асорті: елементарний рецепт з кількох інгредієнтів

28 липня 2024, 18:59
Читать новость на русском

Джерело:

Shuba

Ягідне варення має неймовірний смак. Воно стане ще кращим, якщо поєднати кілька видів ягід.

Крім ягід та цукру, вам більше нічого не треба. Це варення готується просто елементарно.

Варто спробувати На аромат прибіжать сусіди: готуємо фантастичне варення з троянди

Ягідне варення-асорті

  • Час: 1 година 20 хвилин
  • Порцій: 5
Інгредієнти:
– 500 грамів малини;
– 500 грамів полуниці;
– 500 грамів червоних порічок;
– 1 кілограм цукру.

Приготування:

  1. Ягоди добре помийте, переберіть, видаліть все зайве. Покладіть їх у посуд, в якому варитимете варення.
  2. Засипте половиною цукру і доведіть на повільному вогні до кипіння. Додайте другу частину цукру, закип'ятіть і варіть 8 – 10 хвилин, час від часу помішуючи та знімаючи піну. Залиште на 6 годин.
  3. Закип'ятіть варення знову і проваріть його 10 хвилин, злегка помішуючи. Через кілька годин проваріть ще 10 хвилин і гарячим розлийте в сухі стерилізовані банки.
  4. Одразу закрийте металічними кришками. Дайте охолонути за кімнатної температури. Зберігайте у сухому прохолодному місці.

Сподобався рецепт? Спробуйте ще приготувати французькі млинці з полуницею та вершковим кремом.