Ніжний, смачний та легкий десерт, який сподобається усім. Класичний зефір готують на основі яблучного пюре, але за цим рецептом – зі смородини з додаванням агар-агару.
Читайте також Яка різниця між агар-агаром та желатином: розповідає Ліза Глінська
Рецепт ягідного зефіру
Ягідний зефір/ Фото Unsplash
- Смородину заздалегідь розморозьте, подрібніть блендером у пюре, пропустіть через сито.
- У каструлю викладіть пюре, додайте цукор, варіть до загустіння. Залиште для охолодження на 6-7 годин, найкраще – на ніч.
- У миску з пюре, додайте білок, збийте міксером.
- Для приготування сиропу у каструлю з водою, додайте цукор, агар-агар, варіть на маленькому вогні, помішуючи до загустіння.
- У миску з пюре, влийте сироп, збийте міксером.
- Викладіть у кондитерський мішок, деко вистеліть пергаментом, вичавіть потрібної форми зефір, залиште протягом 10-12 годин. З'єднайте половинки, задекоруйте цукровою пудрою.
- Викладіть на тарілку. Смачного!