Як приготувати ягідний зефір: домашній рецепт

28 квітня 2021, 11:05
Читать новость на русском

Зефір люблять діти й дорослі. Ми підготували для вас рецепт десерту, який ви з легкістю приготуєте вдома.

Ніжний, смачний та легкий десерт, який сподобається усім. Класичний зефір готують на основі яблучного пюре, але за цим рецептом – зі смородини з додаванням агар-агару.

Читайте також Яка різниця між агар-агаром та желатином: розповідає Ліза Глінська

Рецепт ягідного зефіру

Інгредієнти:
– 100 грамів цукру;
– 130 грамів пюре смородини (500 грамів свіжої або замороженої смородини);
– 10 грамів агар-агару;
– 100 грамів цукрової пудри.Інгредієнти для сиропу:
– 100 мілілітрів води;
– 250 грамів цукру;
– 1 білок.

Ягідний зефір/ Фото Unsplash

  1. Смородину заздалегідь розморозьте, подрібніть блендером у пюре, пропустіть через сито.
  2. У каструлю викладіть пюре, додайте цукор, варіть до загустіння. Залиште для охолодження на 6-7 годин, найкраще – на ніч.
  3. У миску з пюре, додайте білок, збийте міксером.
  4. Для приготування сиропу у каструлю з водою, додайте цукор, агар-агар, варіть на маленькому вогні, помішуючи до загустіння.
  5. У миску з пюре, влийте сироп, збийте міксером.
  6. Викладіть у кондитерський мішок, деко вистеліть пергаментом, вичавіть потрібної форми зефір, залиште протягом 10-12 годин. З'єднайте половинки, задекоруйте цукровою пудрою.
  7. Викладіть на тарілку. Смачного!