Ресторанний рівень: як правильно чистити обробну дошку – секрет шефів
Обробна дошка – неодмінний атрибут кожної кухні. І варто попіклуватися про догляд, аби небажані запахи інших інгредієнтів не псували вам страву.
Обробна дошка – чи не найперший девайс, який з'являється на наших столах, коли ми беремося щось готувати. На ній ми нарізаємо безліч продуктів, запах яких дошка обов'язково вбирає. Смачно 24 розповідає секрет відомих кулінарів з правильного догляду за цим кулінарним атрибутом.
Читайте також День повинен починатися смачно: апетитні сендвічі з тунцем за лічені хвилини
Ні для кого не новина, що самого миття дошки мало. З часом вона настільки глибоко вбирає запахи продуктів, що вони практично відчуваються у страві, яку ви готуєте. Як запобігти цьому неприємному ефекту?
Обробна дошка потребує правильного догляду / Фото Pixabay
Насправді все дуже легко. Допоможуть лише два прості інгредієнти, які точно є на вашій кухні та у холодильнику: сіль та лимон.
Усе, що потрібно зробити, це просто насипати на дошку солі та добре потерти половинкою лимона. Цей простий лайфхак допоможе не лише швидко видалити з дошки сторонні запахи, а й суттєво продовжить термін її експлуатації та зовнішній вигляд.