Як правильно приготувати свіжого восьминога вдома: поради від Володимира Ярославського
Володимир Ярославський підготував цінні поради, щодо приготування дорогого та вишуканого делікатесу – восьминога. Все найцікавіше читайте далі, у матеріалі Smachno News.
Володимир Ярославський вміє готувати будь-який продукт, а здобутими знаннями та техніками залюбки ділиться зі своїми підписниками в інстаграмі.
Читайте також Рецепт соковитої курки від шеф-кухаря Володимира Ярославського: сучасна технологія приготування
Суддя кулінарного шоу "Мастер Шеф" розповів, як правильно готувати цілого восьминога вдома та як його зберігати.
Як правильно приготувати восьминога вдома
- Каструлю з водою для восьминога потрібно підбирати у пропорції 2,5 л води на 1 кг продукту.
- Додайте до каструлі з водою цілу ріпчасту цибулину, залишки цибулі порей, половину лимона, кілька горошинок чорного та духмяного перців й трішки сухого вина – найкраще смакуватиме 100 мл білого вина.
- Доведіть воду до кипіння, посоліть та тримаючи молюск за голову занурте в окріп щупальці та одразу виймайте. Знову занурте та одразу виймайте – повторюйте цей процес три рази. Щупальці восьминога красиво закрутяться.
- Повністю занурте восьминога у воду, вона повинна повністю покривати молюск. Варіть восьминога на маленькому вогні протягом 35 хвилин. Якщо ваш молюск більший за розміром, потрібно додавати до приготування по 5 хвилин варіння за кожні 500 грамів.
- Вимкніть вогонь під каструлею з восьминогом, накрийте кришкою та залишіть відпочити на 60 хвилин. Перевірте молюск на готовність – кожні 30 хвилин шпажкою.
- Коли молюск буде потрібної вам м'якості дістаньте його з каструлі, охолодіть та відріжте щупальці та голову. Видаліть дзьоб та все зайве, що знаходиться поруч. Голову почистіть від товстої плівки, її можна використовувати у салатах або супах.
- Охолоджені щупальці можна використовувати для приготування салатів, обсмажувати на сковорідці або на грилі, тушкувати у соусах.
Зберігайте відварені щупальці восьминога у звичайному контейнері в холодильнику до моменту приготування.
Слід бути обачними із процесом витримки молюска у воді, якщо присоски восьминога відпадають – він переварений.
Вихід готової продукції: близько 400 грамів з 1 кілограму. Зверніть увагу, що купувати восьминога краще коли його вже відбили та відмили від піску у магазині.