• Новини кулінарії
  • Смачні рецепти
  • Здорове харчування
  • Кулінарний гід
  • Більше
  • укр
  • рус
  • Новини
  • Економіка
  • Showbiz
  • Новини здоров'я
  • Спорт
  • Техно
  • Освіта
  • Travel
  • Фінанси
  • Life
  • Київ
    • Новини здоров'я
    • Спорт
    • Техно
    • Освіта
    • Travel
    • Фінанси
    • Life
    • Київ
    • Львів
    • Дім
    • Ідеї
    • Агро
    • Інновації
    • Men
    • Нерухомість
    • Збірна
    • Актив
    • Корисно
    • Розваги
    • Games
    • Інвестиції
    • Дизайн
    • Покер
    • Auto
    • Сім'я
    • Likar
    • Здоров'я
    • Радіо
    • Краса
    • Кіно
    • Lifestyle
    • Fashion
    • Традиції
    • Pets
    • Бізнес
  • Новини кулінарії
  • Смачні рецепти
  • Здорове харчування
  • Кулінарний гід

Як правильно приготувати свіжого восьминога вдома: поради від Володимира Ярославського

15 січня 2021 , 21:49 - Читать новость на русском
Володимир Ярославський готує свіжого восьминога
Володимир Ярославський / Інстаграм

Володимир Ярославський підготував цінні поради, щодо приготування дорогого та вишуканого делікатесу – восьминога. Все найцікавіше читайте далі, у матеріалі Smachno News.

Володимир Ярославський вміє готувати будь-який продукт, а здобутими знаннями та техніками залюбки ділиться зі своїми підписниками в інстаграмі.

Читайте також Рецепт соковитої курки від шеф-кухаря Володимира Ярославського: сучасна технологія приготування

Суддя кулінарного шоу "Мастер Шеф" розповів, як правильно готувати цілого восьминога вдома та як його зберігати.

Як правильно приготувати восьминога вдома

  1. Каструлю з водою для восьминога потрібно підбирати у пропорції 2,5 л води на 1 кг продукту.
  2. Додайте до каструлі з водою цілу ріпчасту цибулину, залишки цибулі порей, половину лимона, кілька горошинок чорного та духмяного перців й трішки сухого вина – найкраще смакуватиме 100 мл білого вина.
  3. Доведіть воду до кипіння, посоліть та тримаючи молюск за голову занурте в окріп щупальці та одразу виймайте. Знову занурте та одразу виймайте – повторюйте цей процес три рази. Щупальці восьминога красиво закрутяться.
  4. Повністю занурте восьминога у воду, вона повинна повністю покривати молюск. Варіть восьминога на маленькому вогні протягом 35 хвилин. Якщо ваш молюск більший за розміром, потрібно додавати до приготування по 5 хвилин варіння за кожні 500 грамів.
  5. Вимкніть вогонь під каструлею з восьминогом, накрийте кришкою та залишіть відпочити на 60 хвилин. Перевірте молюск на готовність – кожні 30 хвилин шпажкою.
  6. Коли молюск буде потрібної вам м'якості дістаньте його з каструлі, охолодіть та відріжте щупальці та голову. Видаліть дзьоб та все зайве, що знаходиться поруч. Голову почистіть від товстої плівки, її можна використовувати у салатах або супах.
  7. Охолоджені щупальці можна використовувати для приготування салатів, обсмажувати на сковорідці або на грилі, тушкувати у соусах.
Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Владимир Ярославский (@yaroslavskyi_vova)

Зберігайте відварені щупальці восьминога у звичайному контейнері в холодильнику до моменту приготування.

Слід бути обачними із процесом витримки молюска у воді, якщо присоски восьминога відпадають – він переварений.

Вихід готової продукції: близько 400 грамів з 1 кілограму. Зверніть увагу, що купувати восьминога краще коли його вже відбили та відмили від піску у магазині.

Автор: Богданна Рибак
LifeStyle Новини Смачно Кулінарний гід Закуски

показати всі приховати

Поділитися новиною

    Вибір редакції
    • Рецепт млинців зі шпинатом та авокадо від Джеймі Олівера
      Рецепт млинців зі шпинатом та авокадо від Джеймі Олівера
      7 березня , 10:37
    • Домашня, фермерська чи фабрична: яку курятину обрати
      Домашня, фермерська чи фабрична: яку курятину обрати
      5 березня , 16:10
    • Курячий салат-рулет Мімоза: домашній рецепт
      Курячий салат-рулет Мімоза: домашній рецепт
      5 березня , 19:15
      Цікаво
    • Вечеря за 30 хвилин: смачні страви з курячих стріпсів та філе для відбивної
      Вечеря за 30 хвилин: смачні страви з курячих стріпсів та філе для відбивної
      2 бер , 12:28
    • Чому курятина – незамінний продукт для тих, хто обирає здорове харчування
      Чому курятина – незамінний продукт для тих, хто обирає здорове харчування
      4 бер , 12:10
    • Рецепт млинців зі шпинатом та авокадо від Джеймі Олівера
      Рецепт млинців зі шпинатом та авокадо від Джеймі Олівера
      7 бер , 10:37
    • Мастер Шеф Професіонали 3 сезон 5 випуск: перевірка учасників на вміння заробляти гроші
      Мастер Шеф Професіонали 3 сезон 5 випуск: перевірка учасників на вміння заробляти гроші
      6 бер , 22:26
     
    Новини
    • 10:37
      Рецепт млинців зі шпинатом та авокадо від Джеймі Олівера
      10:37
    • 6 березня
    • 22:26
      Мастер Шеф Професіонали 3 сезон 5 випуск: перевірка учасників на вміння заробляти гроші
      22:26
    • 10:25
      Вегетаріанський салат: рецепт з буряка, фундуком та чорносливом від Євгена Клопотенка
      10:25
    • 5 березня
    • 23:16
      Рецепт десерту Три молока від Володимира Троцького
      23:16
    • 22:35
      Як приготувати томатний суп: рецепт від Джеймі Олівера
      22:35
    • 21:04
      Унікальність японської кухні: як правильно їсти суші та чи вміють українці це робити відео фото
      21:04
    • 19:56
      Український Фестиваль борщу в день смерті Сталіна – це не тролінг, – Ткаченко - Новини
      19:56
    попередні новини
    Більше новин
    E-mail редакції news24@24tv.com.ua
    • instagram
    • facebook
    • twitter
    • rss
    • telegram
    • Новини
    • Економіка
    • Showbiz
    • Новини здоров'я
    • Спорт
    • Техно
    • Освіта
    • Travel
    • Фінанси
    • Life
    • Київ
    • Львів
    • Дім
    • Ідеї
    • Агро
    • Інновації
    • Men
    • Нерухомість
    • Збірна
    • Актив
    • Корисно
    • Розваги
    • Games
    • Інвестиції
    • Дизайн
    • Покер
    • Auto
    • Сім'я
    • Likar
    • Здоров'я
    • Радіо
    • Краса
    • Кіно
    • Lifestyle
    • Fashion
    • Традиції
    • Pets
    • Бізнес
    news24@24tv.com.ua
    • Редакція сайту
    • Про нас
    • Редакційна політика
    • Про телеканал
    • Телеведучі
    • Відеоблогери 24
    • Технічна інформація
    • Архів
    • Правила користування сайтом
    • Політика конфіденційності
    • Рекламодавцям
    • Вакансії
    • Контакти
    • Структура власності
    Ми керуємося нормами Закону України “Про рекламу” та власною комерційною політикою. Всі комерційні рекламні матеріали позначені словами “Спецпроєкт“, “Партнерський матеріал“, “Експерт“, “Позиція” й відокремлені від журналістських інформаційних матеріалів 24tv.ua. За достовірність та зміст реклами відповідальність несе рекламодавець.

    Інтернет-виданням дозволяється безкоштовно використовувати цитати (короткі уривки) в обсязі не більше 25 % від обсягу статті (інформації), розміщеної на сайтах Компанії, за умови відкритого гіперпосилання та згадки першоджерела не нижче першого абзацу. Для друкованих видань передрук матеріалів Компанії дозволяється на платній основі та лише за письмової згоди редактора. Для мобільних додатків та SmartTV використання матеріалів дозволяється на платній основі та лише за письмової згоди Компанії.

    Усі права захищені. © 2005—2021, ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”», Телеканал новин «24»

    Made by
    Залиште відгук