Чи може шоколад зіпсуватися? І чи є ознакою цього характерний білий наліт на поверхні? Відповіді на обидва ці запитання можуть вас здивувати.
Цікаво Ресторанний рівень: як правильно чистити обробну дошку – секрет шефів
Чи може шоколад зіпсуватися
Існує тверде переконання, що деякі харчові продукти ніколи не псуються. Прикладом є мед, а шоколад також? На жаль, ні. Цей продукт може зіпсуватися. Найкраще дотримуватися термінів придатності.
У шоколаду такий неймовірний смак / Фото unsplash
Що означає білий наліт
Це явище, відоме як "фат блюм" або "цукровий наліт", є звичайним і пояснюється певними фізичними процесами в шоколаді, які не вказують на псування продукту.
Якщо ви помітили такий ефект на своєму шоколаді, не зліться на виробника. Це, власне, і є ознакою хорошої якості продукції. Дешеві та нездорові трансжири не дадуть такого ефекту, як справжній какао-жир.