Чи може шоколад зіпсуватися? І чи є ознакою цього характерний білий наліт на поверхні? Відповіді на обидва ці запитання можуть вас здивувати.

Цікаво Ресторанний рівень: як правильно чистити обробну дошку – секрет шефів

Чи може шоколад зіпсуватися

Існує тверде переконання, що деякі харчові продукти ніколи не псуються. Прикладом є мед, а шоколад також? На жаль, ні. Цей продукт може зіпсуватися. Найкраще дотримуватися термінів придатності.

Як обрати шоколад
У шоколаду такий неймовірний смак / Фото unsplash

Що означає білий наліт

Це явище, відоме як "фат блюм" або "цукровий наліт", є звичайним і пояснюється певними фізичними процесами в шоколаді, які не вказують на псування продукту.

Якщо ви помітили такий ефект на своєму шоколаді, не зліться на виробника. Це, власне, і є ознакою хорошої якості продукції. Дешеві та нездорові трансжири не дадуть такого ефекту, як справжній какао-жир.