Млинці – це основа, до якої пасує будь-яка начинка або додатки. Вони однаково смакують як соленими, так і солодкими.
Читайте також М'ясо гомілок по-грузинськи: готуємо соковите чахохбілі з томатами
Трішки борошна, води, молока, яйця, олія, дрібка солі та цукру, легке смаження – і страва готова. У декого досвід приготування млинців може сягати десятків років, але інколи трапляється проблема, коли вони виходять сухими і ламаються. Не варто розчаровуватися у своїй майстерності – всьому виною проста, але поширена помилка.
У чому проблема та як її уникнути
Перше, на що варто звернути увагу – консистенція тіста. Вона повинна нагадувати сметану. У погоні за тонкими млинцями часто роблять тісто більш рідким, внаслідок чого вони виходять надто сухими.
Справжня насолода / Фото Pixabay
Ще один секрет – після приготування млинці потрібно складати одне на одного. Таким чином вони будуть достатньо зволожені та не будуть ламатися при скручуванні.
Також потрібно зважати на вогонь – млинці смажаться на високій температурі короткий відрізок часу. Інколи страх пересмажити млинці спонукає зменшити вогонь, але це помилка – так ви лише збільшите шанси на те, що млинці вийдуть ламкими.
Вкрай важливою є й кількість олії. Не варто боятися додавати цей інгредієнт, адже саме він гарантує вдале смаження та, як результат, ніжність млинців.