Гречку зазвичай готують як гарнір, адже це – швидко, корисно і смачно. Або ж, коли каші було забагато на обід чи вечерю, вона стає основою для гречаників. Та насправді гречка може смакувати й по-італійськи. Шеф-кухар Алекс Якутов пропонує перевірити це, приготувавши гречото.

До теми Гастровихідні вдома: готуємо швидкі страви з курятини

Для рецепта знадобиться гречка, а також сушені білі гриби.

Гречото: рецепт страви

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Замочіть сушені гриби у 200 грамах води кімнатної температури. Залиште їх у посудині на кілька годин.
  2. Наріжте цибулю дрібними кубиками та обсмажте її в сотейнику з часником. Якщо у вас немає сотейника, скористайтесь глибшою пательнею або каструлею з товстим дном.
  3. Коли цибуля стане золотистого кольору, додайте промиту гречку. Продовжуйте обсмажувати.
  4. Влийте до крупи з овочами 50 грамів вина. Продовжуйте приготування гречото, помішуючи вміст сотейника та випаровуючи рідину.
  5. Додайте невелику кількість води, що залишилась після замочування грибів. Готуйте страву, як ризото: помішуючи, випаровуйте рідину, після чого повторюйте процедуру, поки не закінчиться вода з грибів.
  6. Коли гречка буде на ¾ готова, додайте дрібно порізані білі гриби. Випаровуйте рідину.
  7. Наприкінці приготування страви додайте сіль та перець до смаку, а також вершкове масло.
  8. Перед подачею натріть зверху сир та перемішайте.

Смачного!