Арахісова паста – це дрібно змелений арахіс з додаванням солі. На прилавках магазинів можна придбати як класичну арахісову пасту, так і з різними смаками: солену, з медом, карамельну, шоколадну.

Читайте також Три легкі страви азійської кухні: локшина з курячими стегнами, неми та рис з крильцями

Користь арахісової пасти

Вона надзвичайно корисна, адже містить такі вітаміни як В1, В2, А, Е, РР, а ще фолієву кислоту, кальцій, залізо, магній, йод, фосфор, цинк та багато інших мікроелементів. Арахісова паста збагачена рослинними жирами, білком. Часто її вживають саме спортсмени, як додаток в раціоні, адже вона чудово поповнює запаси білка в організмі, сприяє росту м’язів при наборі маси у спортсменів.


Арахісова паста / Фото Гастроном

Також вона швидко втамовує голод завдяки великому вмісту клітковини та харчових волокон. Арахісова паста суттєво покращує обмін речовин в організмі та сприяє покращенню травлення і його швидкому засвоєнню.

Як обрати арахісову пасту

Щоб не помилитися із вибором арахісової пасти радимо вам звертати увагу на такі пункти:

  • склад (чим менше інгредієнтів, тим вона корисніша);
  • трансжири (їх не повинно бути у складі пасти).

З чим їсти арахісову пасту

  • тости з цільнозернового хліба;
  • сирники;
  • вівсянка;
  • домашній кисло-молочний сир;
  • фруктова нарізка;
  • у випічці;
  • у корисних солодощах.


Арахісова паста / Фото Секрети гастрономії

Обирайте арахісову пасту та насолоджуйтеся її неймовірним смаком щодня!