Як обрати килимок для випічки: поради відомої кондитерки

Джерело:
інстаграм Лізи Глінської"Ох уже ці нові технології, – зітхнете ви. – Ну чим поганий пергаментний папір?" Талановита українська кондитерка Ліза Глінська наочно показала, наскільки спеціальний килимок зручніший за пергамент.
І справді, більшість господинь використовує для випікання домашніх смаколиків харчовий пергамент. Так, він дешевий та зручний. Але випічка до нього іноді таки прилипає.
Читайте також Дитячі страви з куркою на щодень: соковиті мітболи, наґетси та котлети із сирною начинкою
То, може, час спробувати щось сучасніше? Килимки є в продажу різні: силіконові, тефлонові, сітчасті. Кондитерка Ліза Глінська розповіла, які в кожного виду переваги.
Для чого використовувати килимок
Найчастіше килимки використовують для випікання солодкого, хлібців чи хліба. На килимку зручно розкачувати тісто та заморожувати його.
Кондитери також формують на ньому різноманітний декор з ізомальту, шоколаду або для стабілізації маршмелоу чи мармеладу.
Килимок для випікання чи заморожування / Фото Глінська
Ліза Глінська розповіла, що використовує саме силіконовий килимок для приготування десертів і випічки.
Силіконовий килимок підійде для:
– бісквітів;
– дріжджового тіста;
– макарон;
– кексів;
– стабілізації мармеладу.
Популярні види килимків та їх застосування
Сітчастий силіконовий килимок підходить для:
– пісочного тіста;
– заварного тіста;
– листкового тіста.
Тефлоновий коврик підходить для:
– макарон;
– бісквітів;
– дріжджової випічки.
Тефлоновий килимок / Фото Глінської
Силіконовий килимок з низькими бортиками підходить для:
– для бісквітів;
– японських бісквітів.
Властивості килимків
Всі вище згадані килимки володіють такими властивостями:
- стійкі до низьких та високих температур (від – 40 до +300 градусів);
- не потребують додаткового змащування;
- рівномірно розподіляють температуру по всій поверхні;
- до них не липне випічка;
- швидко та легко миються і зберігаються.
Ліза Глінська рекомендує обирати для випікання силіконові килимки з прошитими нитками, адже вони довго служитимуть вам на кухні.
Килимок з розміткою / Фото Глінської
Хорошим вибором буде і перфорований килимок, адже завдяки йому відбувається чудова циркуляція повітря і десерти рівномірно випікаються в духовці, а для макарон дівчина обирає тефлонові килимки.
Спробуйте випікати здобу та десерти на килимку, ми вас запевняємо, ви більше не захочете використовувати звичайний пергамент.