Як обрати килимок для випічки: поради відомої кондитерки

22 вересня 2021, 15:18
Читать новость на русском

"Ох уже ці нові технології, – зітхнете ви. – Ну чим поганий пергаментний папір?" Талановита українська кондитерка Ліза Глінська наочно показала, наскільки спеціальний килимок зручніший за пергамент.

І справді, більшість господинь використовує для випікання домашніх смаколиків харчовий пергамент. Так, він дешевий та зручний. Але випічка до нього іноді таки прилипає.

Читайте також Дитячі страви з куркою на щодень: соковиті мітболи, наґетси та котлети із сирною начинкою

То, може, час спробувати щось сучасніше? Килимки є в продажу різні: силіконові, тефлонові, сітчасті. Кондитерка Ліза Глінська розповіла, які в кожного виду переваги.

⁣Для чого використовувати килимок

Найчастіше килимки використовують для випікання солодкого, хлібців чи хліба. На килимку зручно розкачувати тісто та заморожувати його. 

Кондитери також формують на ньому різноманітний декор з ізомальту, шоколаду або для стабілізації маршмелоу чи мармеладу.


Килимок для випікання чи заморожування / Фото Глінська

Ліза Глінська розповіла, що використовує саме силіконовий килимок для приготування десертів і випічки.

Силіконовий килимок підійде для:

 – бісквітів;

 – дріжджового тіста;

 – макарон;

 – кексів;

 – стабілізації мармеладу.

Популярні види килимків та їх застосування

Сітчастий силіконовий килимок підходить для:

 – пісочного тіста;

 – заварного тіста;

 – листкового тіста.

Тефлоновий коврик підходить для:

 – макарон;

 – бісквітів;

 – дріжджової випічки.


Тефлоновий килимок / Фото Глінської

Силіконовий килимок з низькими бортиками підходить для:

 – для бісквітів;

 – японських бісквітів.

Властивості килимків

Всі вище згадані килимки володіють такими властивостями:

  •  стійкі до низьких та високих температур (від – 40 до +300 градусів);
  • не потребують додаткового змащування;
  • рівномірно розподіляють температуру по всій поверхні;
  • до них не липне випічка;
  • швидко та легко миються і зберігаються.

⁣Ліза Глінська рекомендує обирати для випікання силіконові килимки з прошитими нитками, адже вони довго служитимуть вам на кухні.


Килимок з розміткою / Фото Глінської 

Хорошим вибором буде і перфорований килимок, адже завдяки йому відбувається чудова циркуляція повітря і десерти рівномірно випікаються в духовці, а для макарон дівчина обирає тефлонові килимки.

Спробуйте випікати здобу та десерти на килимку, ми вас запевняємо, ви більше не захочете використовувати звичайний пергамент.