І справді, більшість господинь використовує для випікання домашніх смаколиків харчовий пергамент. Так, він дешевий та зручний. Але випічка до нього іноді таки прилипає.

Читайте також Дитячі страви з куркою на щодень: соковиті мітболи, наґетси та котлети із сирною начинкою

То, може, час спробувати щось сучасніше? Килимки є в продажу різні: силіконові, тефлонові, сітчасті. Кондитерка Ліза Глінська розповіла, які в кожного виду переваги.

⁣Для чого використовувати килимок

Найчастіше килимки використовують для випікання солодкого, хлібців чи хліба. На килимку зручно розкачувати тісто та заморожувати його.

Кондитери також формують на ньому різноманітний декор з ізомальту, шоколаду або для стабілізації маршмелоу чи мармеладу.


Килимок для випікання чи заморожування / Фото Глінська

Ліза Глінська розповіла, що використовує саме силіконовий килимок для приготування десертів і випічки.

Силіконовий килимок підійде для:

– бісквітів;

– дріжджового тіста;

– макарон;

– кексів;

– стабілізації мармеладу.

Популярні види килимків та їх застосування

Сітчастий силіконовий килимок підходить для:

– пісочного тіста;

– заварного тіста;

– листкового тіста.

Тефлоновий коврик підходить для:

– макарон;

– бісквітів;

– дріжджової випічки.


Тефлоновий килимок / Фото Глінської

Силіконовий килимок з низькими бортиками підходить для:

– для бісквітів;

– японських бісквітів.

Властивості килимків

Всі вище згадані килимки володіють такими властивостями:

  • стійкі до низьких та високих температур (від – 40 до +300 градусів);
  • не потребують додаткового змащування;
  • рівномірно розподіляють температуру по всій поверхні;
  • до них не липне випічка;
  • швидко та легко миються і зберігаються.

⁣Ліза Глінська рекомендує обирати для випікання силіконові килимки з прошитими нитками, адже вони довго служитимуть вам на кухні.


Килимок з розміткою / Фото Глінської

Хорошим вибором буде і перфорований килимок, адже завдяки йому відбувається чудова циркуляція повітря і десерти рівномірно випікаються в духовці, а для макарон дівчина обирає тефлонові килимки.

Спробуйте випікати здобу та десерти на килимку, ми вас запевняємо, ви більше не захочете використовувати звичайний пергамент.