У створенні котлет існує чимало нюансів, які впливають на кінцевий результат, зазначає 24 Канал. Саме тому, не знаючи про особливості цього процесу, у фіналі можна отримати страву, яка не виправдає очікувань.

Читайте також Смак, що повертає у дитинство: готуємо топову страву із "Куркою по-домашньому"

Якщо ви маєте такий невдалий досвід, це зовсім не привід відмовлятися від улюбленої їжі. Варто лише ознайомитися з найпоширенішими помилками, яких часто припускаються при приготуванні котлет, і врахувати цю інформацію під час майбутніх кулінарних експериментів.

Чому котлети можуть не вдатися

Найчастіше люди стикаються з проблемою, що котлети виходять жорсткими, прилипають до пательні під час смаження або ж взагалі не смакують. Аби уникнути таких інцидентів, при приготуванні цієї страви варто враховувати кілька важливих моментів:

  • Чим більше ви розмішуєте фарш, тим вища ймовірність, що котлети будуть жорсткими. Тож не надто захоплюйтеся цим процесом, якщо хочете отримати соковиту та ніжну страву.

  • Якщо фарш занадто сухий, котлети можуть вийти без смаку. Тому додайте "вологу" у вигляді яйця чи молока, щоб зберегти соковитість та м'якість.

  • Занадто товсті котлети після обсмажування можуть залишитися сирими всередині, тоді як занадто тонкі висохнуть на пательні. Тому обирайте середній розмір, щоб отримати ідеальний результат.

  • Для того, щоб ваші котлети не пригорали під час обсмажування, необхідно дати пательні добре прогрітися разом з олією.

  • У деяких випадках котлети у процесі приготування можуть прилипати до дна пательні. Аби цього не сталося, краще обирати чавунний посуд або з антипригарним покриттям.

Як приготувати ідеальні курячі котлети

Технічні моменти, звісно, дуже важливі. Але насамперед секрет ідеальних котлет приховується у вдало підібраних інгредієнтах, зокрема, у фарші. Його приготування може змусити хвилюватись навіть кулінара із досвідом.

Однак є варіант, який дозволить зекономити час та зберегти гарний настрій. Адже можна обрати вже готові до смаження курячі котлети, як-от від ТМ "Наша Ряба Апетитна". Виробник взяв на себе велику частину роботи: свіже філе та філе стегна перемелені в соковитий фарш і сформовані в ідеальні овали, які під час приготування отримають золотисту скоринку. Вам залишається лише дістати котлетки з упаковки та відправити їх на пательню.

Ніжні й соковиті котлетки від ТМ "Наша Ряба Апетитна" швидко готуються та ідеально підходять для сімейного обіду і вечері. Вони можуть стати чудовим доповненням або основою для багатьох страв. А як саме можна приготувати цей продукт, розповідаємо у покрокових рецептах.

Курячі котлети у томатному соусі

  • Час: 25 хвилин

  • Порцій: 4

Курячі котлети у томатному соусі / Фото Shutterstock

Приготування:

  1. Наливаємо на дно глибокої пательні олію та розігріваємо на середньому вогні. Викладаємо курячі котлети та підсмажуємо до золотистого кольору. Далі тимчасово переміщуємо їх в іншу посудину.

  2. У ту ж пательню викладаємо нарізану цибулю та підсмажуємо її, поки не стане м’якою. Додаємо подрібнений часник та продовжуємо готувати ще 1 – 2 хвилини.

  3. Заливаємо цибулю та часник томатним соусом. Присмачуємо сіллю і перцем.

  4. Зменшуємо вогонь і доводимо соус до кипіння. Готуємо все ще близько 5 – 7 хвилин.

  5. Повертаємо котлети назад у пательню. Усе разом залишаємо на помірному вогні ще на 5 –10 хвилин, доки м’ясо не прогріється та не вбере смак томатного соусу.

  6. Подаємо курячі котлети у томатному соусі гарячими, прикрасивши за бажанням зеленню.

Курячі котлети з овочами на грилі

  • Час: 25 хвилин

  • Порцій: 4

Котлети з овочами – ідеальна страва на обід чи вечерю / Фото Shutterstock

Приготування:

  1. Розігріваємо пательню-гриль на середньому вогні та додаємо олію.

  2. Обсмажуємо котлети по 5 – 7 хвилин з кожного боку до золотої скоринки.

  3. Нарізаємо моркву, кабачки та червоний перець смужками, присмачуємо спеціями, однією ложкою оливкової олії та соєвим соусом.

  4. Викладаємо овочі на розігріту пательню-гриль та готуємо, часто перевертаючи, доки вони не підсмажаться і не матимуть грильовані смуги (упродовж 10 – 15 хвилин).

  5. Подаємо курячі котлети разом із запеченими овочами.

Курячі котлети з салатом зі свіжих овочів

  • Час: 20 хвилин

  • Порцій: 4

Салат зі свіжими овочами ідеально смакуватиме з котлетами / Фото Shutterstock

Приготування:

  1. Вже сформовані та готові до приготування курячі котлети паніруємо у борошні, далі – у яйці та сухарях.

  2. На пательню наливаємо трохи олії та даємо прогрітися.

  3. Викладаємо котлети на пательню та обсмажуємо до золотистої скоринки (приблизно 15 хвилин).

  4. На тарілку висипаємо промитий шпинат, нарізані помідори та цибулю. Збризкуємо салат оливковою олією та посипаємо спеціями до смаку.

  5. Подаємо курячі котлети разом із салатом.

Смачного!