Секрети тіста: як легко перевірити, чи добре ми його замісили
Джерело:
The KitchenНа перший погляд, тісто – далеко не найскладніший складник для страв. Втім, помилитися у його приготуванні дуже легко, а тим паче – зупинитися за крок до його готовності.
Досвідчені господині знають, що інколи трапляються ситуації, коли тісто вимішане не надто добре, в результаті чого страва виходить не такою, як нам хотілося б. Щоб не стати жертвою помилок, можна скористатися кількома простими прийомами, які дозволять легко перевірити готовність тіста.
Читайте також Економимо світло: 3 готові ідеї для смачних страв нашвидкуруч
Як визначити готовність тіста
Як правило, стандартом вважається вимішування тіста впродовж 10 – 12 хвилин руками, або ж 8 – 10 хвилин з допомогою міксера.
Ідеальне тісто – запорука смачної страви / Фото Pixabay
Перше, на що варто звернути увагу – це консистенція. Після вдалого замішування тісто повинне бути липке на дотик та гладке.
Окрім того, воно має тримати форму. Якщо ви піднімете кулю тіста на кілька секунд – вона не має деформуватися, що означатиме, що воно достатньо щільне. Якщо тісто провисає між пальцями – його слід ще трішки розім'яти.
Ще один тест – натиск пальцем. Добре замішане тісто швидко заповнить ямочку. Якщо цього не відбулося, то процес замішування потрібно продовжити на кілька хвилин.