Досвідчені господині знають, що інколи трапляються ситуації, коли тісто вимішане не надто добре, в результаті чого страва виходить не такою, як нам хотілося б. Щоб не стати жертвою помилок, можна скористатися кількома простими прийомами, які дозволять легко перевірити готовність тіста.

Читайте також Економимо світло: 3 готові ідеї для смачних страв нашвидкуруч

Як визначити готовність тіста

Як правило, стандартом вважається вимішування тіста впродовж 10 – 12 хвилин руками, або ж 8 – 10 хвилин з допомогою міксера.

Ідеальне тісто – запорука смачної страви / Фото Pixabay

Перше, на що варто звернути увагу – це консистенція. Після вдалого замішування тісто повинне бути липке на дотик та гладке.

Окрім того, воно має тримати форму. Якщо ви піднімете кулю тіста на кілька секунд – вона не має деформуватися, що означатиме, що воно достатньо щільне. Якщо тісто провисає між пальцями – його слід ще трішки розім'яти.

Ще один тест – натиск пальцем. Добре замішане тісто швидко заповнить ямочку. Якщо цього не відбулося, то процес замішування потрібно продовжити на кілька хвилин.