Це треба знати кожному: як перевірити, що паска спеклася
Джерело:
ТСНГотувати паску – доволі відповідальна справа. Адже тісто для цієї святкової випічки є дуже делікатним, тому воно вимагає уваги до деталей.
Під час приготування бувають непередбачувані ситуації. Зокрема, щоб не було розчарувань, дуже важливо знати, чи повністю паска пропеклася.
Варто спробувати Ідеально для святкового столу: рецепт польської закуски з яйцем та хріном
Як дізнатися, чи спеклася паска
Найскладніша частина випікання паски – підготувати тісто. Щоб воно вийшло пухким, не потрібно шкодувати часу й сил. Вимішувати тісто потрібно доти, доки воно не почне відставати від рук.
Також дуже важливо добре просіяти борошно. Щоб паска була максимально пухкою і повітряною, можна додати невелику кількість рому чи коньяку, якщо рецепт це дозволяє.
Пекти паску – відповідальна справа / Фото Pexels
Друга важлива частина приготування паски – випікання. Часто зовні паска виглядає готовою, але всередині тісто залишається сирим. Щоб уникнути проблеми, потрібно:
- чітко дотримуватися всіх пунктів рецепта,
- випікати паску не менше 30 хвилин, якщо вага тіста менш як 1 кілограм, 45 хвилин, якщо вага тіста 1 кілограм, чи 1 годину, якщо вага тіста близько 1,5 кілограма.
Можна орієнтуватися по тому, як тісто росте в духовці. Якщо воно підіймається, то і рівномірно пропікається.
Якщо ви не впевнені, що паска добре пропеклася, перевірте її готовність за допомогою зубочистки. Акуратно встроміть її у випічку та вийміть. Суха зубочистка означає, що паска вже спеклася. Якщо ж ні, то залиште її ще в духовці.