Легко, смачно та корисно як правильно готувати спаржу – розповів переможець "МастерШеф"

16 травня 2024, 23:57
Читать новость на русском

Джерело:

інстаграм pava_vb

У пригоуванні спаржі немає нічого складного. А коли повторюєш за переможцем кулінарного шоу, то докладати зусиль зовсім не доведеться.

Вадим Бжезинський, відомий як Пава, заслужив славу не лише перемогою у 7 сезоні кулінарного шоу "МастерШеф", а й дієвими порадами. Цього разу він розповів, як правильно готувати спаржу, аби не виникало жодних труднощів. 

Читайте також Чи можна їсти сирі печериці: простий рецепт, з яким зникнуть усі дискусії

Як правильно готувати спаржу

Найперше треба зрізати жорсткі кінці спаржі на 3 – 4 сантиметри. Вони  гіркуваті на смак, тому навряд чи вам дуже кортить їх куштувати. Потім – зачищаємо, робимо це акуратно та не поспішаємо. 

Потім кип'ятимо та солимо воду. Варимо спаржу рівно 2 хвилини, вона має бути ніжною, але в жодному разі не перевареною. Тепер негайно переміщаємо спаржу у холодну воду, щоб зупинити процес приготування. Так вона залишиться зеленою та хрумкою. 

Як приготувати спаржу: відеоінструкція від Пави 

Тепер – смаження. На пательні топимо вершкове масло, додаємо до нього розмарин, часник, лимонний сік та трішки солі. Готувати потрібно не довше 1 хвилини. 

Подавати таку спаржу можна як гарнір, а можна навіть як окрему страву. 

Це дійсно дуже смачно: як подати до столу сирий кабачок, щоб вам цілували руки.