Завдяки своїй універсальності, доступності та простому приготуванню макаронні вироби користуються великою популярністю. Їх є так багато і вони такі різні! Спробуємо розібратися, як правильно називаються різні макарони.
Цікаво Ідеальне осіннє меню: перші страви, які ви точно захочете повторити
Спагетті
Одними з найстаріших макаронних виробів є спагетті. Попри те, що вони мають італійське походження, деякі науковці стверджують, що справжньою їхньою батьківщиною є Китай. Спагетті, мабуть, були приєднані до європейської культури за часів Римської імперії.
Неймовірні спагетті / Фото unsplash
Хоча найпопулярніший спосіб приготування цієї пасти пов’язаний з італійською культурою, кожна країна знайшла свій спосіб використовувати їх в національних стравах.
Локшина
Існує легенда про створення цих макаронів. Деякі кажуть, що вони були створені у 1487 році кухарем, найнятим на весілля. Він черпав натхнення з довгого світлого волосся нареченої, щоб зробити тісто.
Чудова страва / Фото unsplash
Феттучіні
Феттучіні було створено в 1908 році чоловіком, який намагався змусити свою дружину, яка щойно народила дитину, що-небудь з'їсти. Вона не мала апетиту через важкі пологи. Щоб порадувати дружину, цей чоловік пішов на кухню і приготував смачну пасту ручної роботи. Ми не знаємо, чи їла вона це, чи ні, але чи встояли б ви перед порцією феттучіні ручної роботи.
Так смачно / Фото unsplash
Метелики
Фарфалле, що в перекладі означає метелик, – виріб, який походить з регіону Ломбардія, столицею якого є місто Мілан. Вони з'явилися в шістнадцятому столітті, багато хто ще називає їх краваткою.
Універсальний інгредієнт / Фото unsplash
Пенне
Ця форма макаронів відома по всій Італії, і в кожному регіоні її називають по-різному. Саме їх можна назвати найвідомішими макаронами у світі.
Насолода для очей та шлунку / Фото unsplash