Завдяки своїй універсальності, доступності та простому приготуванню макаронні вироби користуються великою популярністю. Їх є так багато і вони такі різні! Спробуємо розібратися, як правильно називаються різні макарони.

Цікаво Ідеальне осіннє меню: перші страви, які ви точно захочете повторити

Спагетті

Одними з найстаріших макаронних виробів є спагетті. Попри те, що вони мають італійське походження, деякі науковці стверджують, що справжньою їхньою батьківщиною є Китай. Спагетті, мабуть, були приєднані до європейської культури за часів Римської імперії.

Неймовірні спагетті / Фото unsplash

Хоча найпопулярніший спосіб приготування цієї пасти пов’язаний з італійською культурою, кожна країна знайшла свій спосіб використовувати їх в національних стравах.

Локшина

Існує легенда про створення цих макаронів. Деякі кажуть, що вони були створені у 1487 році кухарем, найнятим на весілля. Він черпав натхнення з довгого світлого волосся нареченої, щоб зробити тісто.

Чудова страва / Фото unsplash

Феттучіні

Феттучіні було створено в 1908 році чоловіком, який намагався змусити свою дружину, яка щойно народила дитину, що-небудь з'їсти. Вона не мала апетиту через важкі пологи. Щоб порадувати дружину, цей чоловік пішов на кухню і приготував смачну пасту ручної роботи. Ми не знаємо, чи їла вона це, чи ні, але чи встояли б ви перед порцією феттучіні ручної роботи.

Так смачно / Фото unsplash

Метелики

Фарфалле, що в перекладі означає метелик, – виріб, який походить з регіону Ломбардія, столицею якого є місто Мілан. Вони з'явилися в шістнадцятому столітті, багато хто ще називає їх краваткою.

Універсальний інгредієнт / Фото unsplash

Пенне

Ця форма макаронів відома по всій Італії, і в кожному регіоні її називають по-різному. Саме їх можна назвати найвідомішими макаронами у світі.

Насолода для очей та шлунку / Фото unsplash