Відомий шеф-кухар та переможець 2 сезону кулінарного шоу "Мастер Шеф. Професіонали" Євген Грибеник розповідає, як правильно вибрати персики.

Читайте також Які спеції найкраще підходять для різних частин курочки

Персики мають яскравий колір та аромат. Також вони містять багато вітамінів В, С, К, Е, А (бета-каротин), а також мінерали магній, калій, фосфор, натрій, цинк, селен та фтор.

Існує кілька видів за формою – округлі, пласкі або подовжені. Зазвичай, стиглі плоди персикового дерева мають великий розмір з жовто-червоним забарвленням шкірки, яка може бути гладкою або з ворсинками.

Персики/ Фото Unsplash

Для того, щоб обрати стиглі фрукти, шеф-кухар Євген Грибеник поділився кількома порадами:

  • аромат фруктів. Фрукти потрібно понюхати. Чим сильніше аромат тим солодший та соковитіший персик.
  • звертайте увагу на колір. Внутрішня частина м'якоті може бути жовтою або білою з рожевими прожилками. Білі – плоди солодкі, а жовті найбільше – ароматні. Якщо довкола в'ються бджоли – це ознака стиглих фруктів.
  • кісточки. Якщо кісточки зморщені або тріснуті з пошкодженнями, розломами, ймовірно персики – оброблені були хімікатами, щоб зберегти плоди свіжими під час транспортування. Мийте фрукти особливо ретельно.

Персики вживають свіжими, а також готують десерти, додають до страв з м'яса, у салати, до напоїв, лимонадів, варять джем, варення.