На якій сковорідці найкраще смажити картоплю

Найкраще обрати для смаження картоплі чавунну сковорідку, тому що вона добре зберігає тепло, але так само добре працює й антипригарна пательня. Якщо ви використовуєте чавунну сковорідку, дайте їй достатньо часу, щоб нагрітись і використовуйте достатньо олії, щоб картопля не підгорала. Антипригарні сковорідки не вбирають олію.

До теми Як приготувати картоплю фрі з батату: рецепт від Марко Черветті

Чи слід варити картоплю перед смаженням

Хоча це і не потрібно, ви можете частково зварити картоплю, щоб скоротити загальний час приготування. Дайте картоплі добре просохнути перед смаженням, щоб запобігти злипанню на сковороді.

Скільки часу слід замочувати картоплю перед смаженням

Помістіть картоплю у велику миску і залийте холодною водою. Дайте їй настоятися 2 – 3 години. Перед смаженням, дайте їй добре просохнути. Можна покласти картоплю на паперові рушнички.

Що потрібно робити, щоб картопля не перетворилася у кашу

Найкраща смажена картопля - хрустка зовні і м’яка всередині. Щоб забезпечити такий результат і уникнути кашоподібної картоплі, не переповнюйте сковорідку і тримайте її гарячою. Крім того, розкрийте пательню в кінці приготування, щоб вийшов пар.

Рецепти смаженої картоплі

Ідеальна смажена картопля

Час приготування: 40 хвилин
Кількість порцій: 4 персони

Смажена картопля / Фото Unsplash

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Наріжте 1 кг картоплі шматочками.
  2. Доведіть велику каструлю з водою до кипіння, а потім варіть картоплю протягом 3 хвилин. Злийте, витрусіть на деко, застелене кухонним папером, і залиште сохнути.
  3. Нагрійте на великій сковороді з антипригарним покриттям 6 – 8 ложок соняшникової або оливкової олії та висипте картоплю.
  4. Якщо ваша сковорідка недостатньо велика, смажте картоплю порціями. Підготуйте кухонний папір, щоб жир з картоплі міг стекти.
  5. Поверніть вогонь на середньо-високий, щоб картопля шипіла, але не розмішуйте, поки вона не почне підрум’янюватися.
  6. Переверніть її рівномірно 2 або 3 рази, поки вона добре не підрум’яниться – це може зайняти близько 7 хвилин.
  7. Потім смажену картоплю помістіть на паперовий рушник. Посипте морською сіллю.

Класична смажена картопля на вершковому маслі

Час приготування: 40 хвилин
Кількість порцій: 4 персони

Смажена картопля з цибулею / Фото gettyimages

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Розтопіть 4 1/2 столові ложки вершкового масла у великій сковорідці на середньому вогні. Потрібно смажити і розмішувати картоплю до золотавої скоринки 10 – 15 хвилин.
  2. Тим часом розтопіть решту 1 1/2 ложки вершкового масла в іншій сковороді на середньому вогні. На ньому смажте і перемішуйте цибулю і часник до готовності, приблизно 5 хвилин.
  3. Зменште вогонь до середнього і продовжуйте готувати, поки часник злегка не підрум’яниться, ще 5 – 10 хвилин. Розмішайте цибульну суміш з картоплею.
  4. Смажте і перемішуйте картоплю та цибулю, поки картопля не стане м’якою, ще приблизно 10 хвилин.

Ароматна смажена картопля

Час приготування: 40 хвилин
Кількість порцій: 4 персони

Смажена картопля кільцями / Фото gettyimages

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Наріжте картоплю тонкими кільцями.
  2. У великій сковороді на середньому сильному вогні розігрійте олію. Додайте картоплю і приправте розмарином, сіллю і перцем.
  3. Смажте, не помішуючи, доки картопля не стане золотавою і хрусткою знизу, 4 – 5 хвилин. Переверніть картоплю і готуйте до золотавого кольору з обох боків, ще 4 – 5 хвилин.
  4. Посипте порошком часнику та порошком чилі, і продовжуйте смажити, періодично помішуючи, поки картопля не стане м’якою, ще близько 2 хвилин.
  5. Подавайте теплою.

Смажена картопля з болгарським перцем

Час приготування: 40 хвилин
Кількість порцій: 4 персони

Смажена картопля з перцем / Фото gettyimages

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Розігрійте олію у великій антипригарній сковорідці на середньому вогні.
  2. Додайте нарізану цибулю і тушкуйте, поки цибуля не стане м’якою і напівпрозорою.
  3. Додайте червоний солодкий перець і часник (якщо використовуєте) і готуйте 1 хвилину.
  4. Додайте нарізану кубиками картоплю, паприку, приблизно 1/2 чайної ложки солі разом зі свіжомеленим чорним перцем.
  5. Накрийте сковороду і готуйте близько 10 – 15 хвилин, або поки картопля не стане м’якою. Розкрийте та збільшіть вогонь до середнього.
  6. Продовжуйте готувати приблизно 8 – 10 хвилин, подекуди перевертаючи, поки картопля не стане золотавою.
  7. Картоплю, нарізана кубиками, додайте в сотейник з червоним болгарським перцем і цибулею.
  8. Смакуйте та коригуйте приправи, додаючи більше солі, якщо потрібно.

Сирна смажена картопля

Час приготування: 40 хвилин
Кількість порцій: 4 персони

Сирна смажена картопля / Фото gettyimages

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Покладіть бекон у велику глибоку пательню. Смажте на середньому вогні до рівномірного зарум'янювання.
  2. Вийміть бекон з каструлі, злийте зайву рідину. Олію, на якій смажився бекон, залиште у сковороді.
  3. До цієї рідини додайте вершкове масло.
  4. Далі додайте цибулю і картоплю. Накрийте сковорідку і смажте, періодично помішуючи, поки картопля не стане золотаво-коричневою.
  5. Яйця розбийте зверху на картоплю і обережно перемішайте, щоб вони з’єдналися.
  6. Посипте сіллю, перцем, сиром та беконом. Продовжуйте готувати, поки яйця не застигнуть, а сир не розплавиться.