Гриби на різдвяні свята господині дбайливо готують ще з осені, адже це один із незамінних інгредієнтів. Як правильно їх варити, щоб не позбавити аромату та смаку?
Не пропустіть Як приготувати курку в духовці: поради, що зроблять улюблену страву ще апетитнішою
Чи потрібно замочувати
Перед приготування гриби необхідно замочувати в холодній воді і залишати їх так мінімум на 12 годин. Цей процес дозволяє зменшити час варіння. Ароматичні сполуки, що визначають запах і смак грибів, випаровуються при інтенсивній термічній обробці.
Як правильно варити сушені гриби
Замочені гриби слід відварити в тій же воді, в якій вони замочувалися. Воду з них слід акуратно перелити в іншу каструлю, залишаючи на дні пісок і бруд, які відсипалися від сушених грибів. Далі необхідно довести до кипіння гриби і воду. З моменту закипання зменшити вогонь і варити 15 хвилин.
Накрийте кришкою і зніміть з вогню. Залиште гриби до повного охолодження. Бульйон процідіть, його можна використовувати для соусів, супів чи борщу. Відварені гриби подрібніть або подрібніть і використовуйте для начинки.
Скільки варяться гриби
Кожен вид грибів, має свій час приготування. До прикладу, для, щоб зварити гриби, потрібно розрахувати час приблизно таким чином:
- грузді – 20 хвилин;
- білі гриби – 30 – 50 хвилин;
- опеньки – близько 40 – 60 хвилин;
- лисички та підосичники варяться 20 хвилин;
- маслюки та моховики – 25 – 35 хвилин;
- сморчки – 30 хвилин;
- підберезники та сироїжки – 30 – 40 хвилин.