Більшість українців надзвичайно люблять вареники. Незалежно від улюблених інгредієнтів для начинки, важливо знати, скільки часу і як варити вареники. Правильний спосіб приготування зробить тісто ніжним і м’яким, а начинку – довершеною.
Цікаво Виявляється, не сіль: що потрібно додати до води, аби яйця легко чистилися
Оптимальний час варіння вареників
На час варіння вареників впливає кілька факторів. На що варто звернути увагу в першу чергу – це товщина тіста. Чим тонше тісто, тим менше час приготування вареників.
Особлива страва для української кухні / Фото unsplash
Начинка всередині також впливає на час варіння. Якщо вона готується з уже приготовлених продуктів, потрібно дати зваритися дише тісту.
Готові вареники кидають в киплячу воду, а час варіння відраховують з моменту, коли вони спливуть на поверхню. У середньому вони варяться від 3 до 5 хвилин.
Скільки варити заморожені вареники
Якщо ви хочете приготувати заморожені вареники, їх не потрібно попередньо розморожувати. Відразу вкиньте їх у підсолену киплячу воду. Кількість води для варіння така ж, як і для свіжих. Час приготування заморожених вареників довший. Зазвичай це приблизно через 5 – 7 хвилин після того, як вони спливуть.