Смажена картопля – частий гість на столах українців. Як приготувати її так, щоб кожен шматочок був ідеально хрусткимм? З нашими порадами у вас все обов'язково вийде!

Цікаво Чому борщ не можна варити в алюмінієвій каструлі: це зіпсує обід та знищить посуд

Як не допустити прилипання картоплі до сковороди

Найпростіший спосіб запобігти прилипання – це, звичайно, додати жир. Ізоляція між пательнею та харчовим продуктом запобігає злипанню. Але олію слід наливати перед смаженням, а не під час смаження.

Смачна картопелька / Фото unsplash

Які спеції поєднуються з картоплею

Чебрець, розмарин, майоран, часник і трохи мускатного горіха – це все, що вам знадобиться для приготування смачної та ніжної на смак картоплі. По можливості варто використовувати свіжу зелень, тоді страва стане ароматною.

Рецепт смаженої картоплі

  • Час: 20 хвилин
  • Порцій: 4

Приготування:

  1. Щоб приготувати смажену картоплю на сковороді, почніть з того, що очистіть її від шкірки, вимийте і наріжте скибочками товщиною приблизно 0,5 – 1 сантиметра.
  2. Потім розігрійте на сковороді олію і додайте картоплю.
  3. Всипте спеції, перемішайте лопаткою і накрийте кришкою. Смажте на повільному вогні, поки картопля не підрум’яниться і не стане м’якою всередині (приблизно 15 – 20 хвилин).
  4. Час від часу піднімайте кришку і перемішуйте картоплю.