Як варити рис так, щоб він не злипався: золоте правило Клопотенка
Джерело:
фейсбук Євгена КлопотенкаКлейкий рис доречний у суші та ролах, а от, наприклад, у плові він має розсипатися. І такий зварити вдається не з першого разу. Скористайтеся порадами Євгена Клопотенка й смакуйте ідеальним рисом!
Відомий шеф-кухар та ресторатор Євген Клопотенко найдокладнішим чином розповів, як готувати розсипчастий рис.
Читайте також Желатин не знадобиться: готуємо домашній холодець правильно
Як правильно варити рис
- 100 грамів пропареного довгозернистого рису залийте 200 мілілітрами води.
- Відправте каструлю на великий вогонь. Через 5 хвилин вимкніть плиту, накрийте каструлю чистим рушником і залиште на 20 – 30 хвилин.
- Якщо рис убере не всю воду – не біда: її треба просто злити.
Дотримуйтеся кількох влучних порад від шеф-кухаря і ви вже не переживатимете, що він пересохне, пригорить чи розвариться.
Нехай смакує!
Текст публікації Євгена Клопотенка:
Як варити рис. Інструкція для тих, хто боїться, що він пересохне, пригорить чи стане розмазнею. 100г рису (пропарений довгозернистий - топ для цього методу) заливаєте 200мл води, ставите на великий вогонь і чекаєте 5 хвилин. Коли рис закипить, то накриваєте його рушником, вимикаєте вогонь та залишаєте хвилин на 20-30. Рис сам себе приготує. Якщо там раптом залишиться зайва вода, то просто злийте її. Йєп, так можна було. Готувати просто вчу на своєму онлайн-курсі Сімпл Кукінг. Він для тих, хто не знає, що гречку взагалі не треба варити і що до омлету краще не додавати молоко.