Відомий шеф-кухар та ресторатор Євген Клопотенко найдокладнішим чином розповів, як готувати розсипчастий рис.

Читайте також Желатин не знадобиться: готуємо домашній холодець правильно

Як правильно варити рис

  • 100 грамів пропареного довгозернистого рису залийте 200 мілілітрами води.
  • Відправте каструлю на великий вогонь. Через 5 хвилин вимкніть плиту, накрийте каструлю чистим рушником і залиште на 20 – 30 хвилин.
  • Якщо рис убере не всю воду – не біда: її треба просто злити.

Дотримуйтеся кількох влучних порад від шеф-кухаря і ви вже не переживатимете, що він пересохне, пригорить чи розвариться.

Нехай смакує!

Текст публікації Євгена Клопотенка:

Як варити рис. Інструкція для тих, хто боїться, що він пересохне, пригорить чи стане розмазнею. 100г рису (пропарений довгозернистий - топ для цього методу) заливаєте 200мл води, ставите на великий вогонь і чекаєте 5 хвилин. Коли рис закипить, то накриваєте його рушником, вимикаєте вогонь та залишаєте хвилин на 20-30. Рис сам себе приготує. Якщо там раптом залишиться зайва вода, то просто злийте її. Йєп, так можна було. Готувати просто вчу на своєму онлайн-курсі Сімпл Кукінг. Він для тих, хто не знає, що гречку взагалі не треба варити і що до омлету краще не додавати молоко.