10 вересня,
11:38
Як правильно закрити маслюки на зиму: домашній рецепт маринованих грибів
Якщо ви назбирали або придбали маслюків і не знаєте, що з ними робити, ми радимо вам замаринувати їх на зиму. Рецепт надзвичайно простий, а грибочки будуть надзвичайно смачними!
Мариновані маслюки чудово смакують як на буденному столі, так і на святковому. Вони легкі у приготуванні та не потребують особливих вмінь кулінарії.
Читайте також У Кулінарному центрі МХП відбулась унікальна дегустація вин: як це було
Подавайте маслюків як окрему страву, рясно посипавши нарізаною ріпчастою цибулькою.
Рецепт маринованих маслюків
- Час: 60 хвилин
- Порції: 3 – 4
Мариновані маслюки / Фото Фуд Обозреватель
– маслюки;
– часник;
– кріп;
– лавровий лист;
– чорний перець горошком;
– духмяний перець;
– гвоздика.
Маринад на літрову банку:
– 1 ст. л. солі;
– 2 ст. л. цукру;
– 1,5 ст. л. оцту.
Приготування:
- Зніміть з грибів шкірку та відваріть їх у воді протягом 30 хвилин.
Приготування грибів / Фото Кукпад
- Промийте маслюки під проточною водою та відправте варитися ще на 15 хвилин.
- Додайте до них кріп, сіль та цукор, влийте оцет.
- В заздалегідь простерилізовані банки викладіть нарізаний часник та спеції.
Приготування грибів / Фото Кукпад
- Залийте банки маринадом з грибами.
Приготування грибів / Фото Кукпад
- Закрийте банки з маслюками гарячими кришками та переверніть догори дном.
Приготування грибів / Фото Кукпад
- Накрийте теплим рушником та залишіть охолоджуватися при кімнатній температурі.
- Зберігайте мариновані гриби в темному та прохолодному місці. Смачного!