Щоб смачно приготувати звичайну картоплю теж потрібно врахувати кілька нюансів. А про які саме секрети йдеться, розповів український шеф-кухар та ресторатор Володимир Ярославський.

Читайте також Яким має бути раціон узимку: корисні поради для вашого здоров'я та фігури

Ідеальна картопля з рум'яною запашною скоринкою і м’яка, соковита, майже пюре в середині… Потекла слинка? Ми навчимо вас, як приготувати її вдома так, щоб в захваті були всі!

Як приготувати запечену картоплю шматочками

  1. Оберіть красиві картоплини, замочіть їх у воді та помийте щіточкою від бруду.
  1. Духовку розігрійте до 210 градусів в режимі "Конвекція".
  1. Наріжте картоплю шматочками (часничками) та добре посоліть.


Печена картопля / Фото Ярославського

  1. Ви можете додати улюблених спецій: паприку, цибулевий порошок, часниковий порошок, чорний перець, базилік чи тим'ян.
  1. Ретельно полийте все олією та розімніть руками, щоб спеції рівномірно розійшлися.


Печена картопля / Фото Ярославського

  1. Викладіть все на деко або решітку, та випікайте 20 хвилин.

Обов’язково нагрійте духовку заздалегідь, якщо картопля пустить сік – результат буде гіршим,
– відзначив Ярославський.

  1. Якщо ваша картопля рум'яна, зі скоринкою – страва готова. Смачного!

Цікаво знати! Як приготувати освіжаючі коктейлі: