Як правильно запекти шмат свинини: рецепт м'яса в тісті

6 лютого 2023, 11:58
Читать новость на русском

Джерело:

Юлія Віліч

Купили шматок свинини і не знаєте, як правильно її приготувати? Ми вас навчимо за особливим рецептом.

Запечена свинина цілим шматком чудово підійде як до буденного столу, так і до святкового. Особливість цього рецепта: маринад на кефірі, тісто в якому свинина буде готуватися в духовці.

Читайте також Котлети з грибами чи фрикадельки з овочами: страви з курячого фаршу, які посмакують кожному

Наріжте готову закуску тонкими скибками та подавайте з хлібом, до гарнірів, овочевих салатів чи до м'ясної нарізки.

Рецепт запеченої свинини в тісті

  • Час: 18 годин
  • Порції: 6
Інгредієнти:
 – 1 кілограм нежирної свинини;
 – 400 грамів кефіру;
 – 100 грамів апельсинового соку;
 – 200 грамів води;
 – 1 столова ложка гранульованого часнику;
 – 2 столові ложки солі;
 – 1 столова ложка гірчиці.
Для тіста:
 – 80 грамів борошна;
 – 100 грамів води.

Приготування:

  • Свинину замочуємо у кефірі на дві годинки. Кислота, що міститься в ньому зробить свинину м’якою та ніжною.
  • Окремо з'єднуємо усі інгредієнти для маринаду. Промиваємо свинину від кефіру і занурюємо в маринаді. Ховаємо під харчову плівку і ставимо в холодильник мінімум на 5 годин, а краще на ніч. Час від часу перевертаємо м’ясо, щоб добре промаринувалось.
  • Просушуємо м'ясо паперовою серветкою, натираємо товстим шаром тіста. Для нього просто вимішайте борошно з водою вінчиком.
  • Викладаємо м'ясо на деко застелене фольгою. Випікаємо при 180 градусах півтори години.
  • Готове м'ясо повинне мати хрустку червону кірочку з тіста. При проколюванні повинен виділятися прозорий сік. Виделка повинна заходити в м'ясо легесенько без особливого натиску.

Смачного!