Не повторюйте старих помилок: як правильно зварити каву в гейзерній кавоварці

4 серпня 2021, 13:49
Читать новость на русском

Ваш ранок починається з кави? А як ви її готуєте? У турці, кавомашині, крапельній чи гейзерній кавоварці? Або ж просто заварюєте окропом? Розповідаємо, як готувати каву в гейзерній кавоварці так, щоб напій виходив запашним та насиченим.

Гейзерна кавоварка – одне з найпопулярніших пристосувань серед кавоманів. Щоб у напою був яскравий смак, варіть його саме в ній.

Читайте також Від зерна до полиці: як в Україні виготовляють якісну курятину й при цьому дбають про довкілля

На відміну від звичайної турки гейзерна кавоварка нагріває мелену каву, перш ніж вона з'єднається з водою. Саме тому приготована таким чином кава вирізняється насиченим смаком.


Гаряча кава / Фото Простий дім

Щодо аромату, гейзерна кавоварка трішки "програє" турці, також в напої присутня легка кислинка та гірчинка. Якщо ви полюбляєте саме такий смак кави, гейзерна кавоварка для вас – ідеальне приладдя для приготування ароматного гарячого напою.

Оберіть смак кави, який вам до вподоби:

  • м'який – френч-прес;
  • середній – турка;
  • насичений – гейзерна кавоварка.

Як користуватися гейзерною кавоваркою

Якщо використання турки та френч-пресу здається нам доволі простим, то з гейзерною кавоваркою потрібно користуватися правильно, щоб не зіпсувати напій.


Гейзерна кавоварка / Фото Блог про каву

  • Стежте за рівнем води та часом її нагрівання в кавоварці, адже від них залежить смак напою. Якщо перетримати кава буде гіркою та пересмаженою.
  • Не залишайте кавоварку на плиті без нагляду – вона може вибухнути від перегріву.

Як заварити каву в гейзерній кавоварці

  1. Розкрутіть кавоварку. В нижній відділ налийте воду. Можна заливати воду як гарячу, так і холодну. Вона не повинна перевищувати допустиму поділку та не перекривати її.


    Кава в гейзерній кавоварці / Фото Деспозіт фото
     
  2. На нижній відділ кавоварки встановіть фільтр та заповніть його меленою кавою. Не втрамбовуйте її, залишіть розсипною.
  3. З'єднайте деталі кавоварки та щільно закрутіть її відділи.


    Кава в гейзерній кавоварці / Фото Деспозіт фото
     
  4. Відправте прилад на плиту. Як тільки кавоварка починає шипіти – вимикайте вогонь. Залишіть напій в кавоварці постояти 1 – 2 хвилини. 
  5. Ваша кава готова. Смачного!