Гейзерна кавоварка – одне з найпопулярніших пристосувань серед кавоманів. Щоб у напою був яскравий смак, варіть його саме в ній.

Читайте також Від зерна до полиці: як в Україні виготовляють якісну курятину й при цьому дбають про довкілля

На відміну від звичайної турки гейзерна кавоварка нагріває мелену каву, перш ніж вона з'єднається з водою. Саме тому приготована таким чином кава вирізняється насиченим смаком.

кава
Гаряча кава / Фото Простий дім

Щодо аромату, гейзерна кавоварка трішки "програє" турці, також в напої присутня легка кислинка та гірчинка. Якщо ви полюбляєте саме такий смак кави, гейзерна кавоварка для вас – ідеальне приладдя для приготування ароматного гарячого напою.

Оберіть смак кави, який вам до вподоби:

  • м'який – френч-прес;
  • середній – турка;
  • насичений – гейзерна кавоварка.

Як користуватися гейзерною кавоваркою

Якщо використання турки та френч-пресу здається нам доволі простим, то з гейзерною кавоваркою потрібно користуватися правильно, щоб не зіпсувати напій.

кава
Гейзерна кавоварка / Фото Блог про каву

  • Стежте за рівнем води та часом її нагрівання в кавоварці, адже від них залежить смак напою. Якщо перетримати кава буде гіркою та пересмаженою.
  • Не залишайте кавоварку на плиті без нагляду – вона може вибухнути від перегріву.

Як заварити каву в гейзерній кавоварці

  1. Розкрутіть кавоварку. В нижній відділ налийте воду. Можна заливати воду як гарячу, так і холодну. Вона не повинна перевищувати допустиму поділку та не перекривати її.

    кава
    Кава в гейзерній кавоварці / Фото Деспозіт фото
  2. На нижній відділ кавоварки встановіть фільтр та заповніть його меленою кавою. Не втрамбовуйте її, залишіть розсипною.
  3. З'єднайте деталі кавоварки та щільно закрутіть її відділи.

    кава
    Кава в гейзерній кавоварці / Фото Деспозіт фото
  4. Відправте прилад на плиту. Як тільки кавоварка починає шипіти – вимикайте вогонь. Залишіть напій в кавоварці постояти 1 – 2 хвилини.
  5. Ваша кава готова. Смачного!