Кожен з нас турбується про те, щоб зберігати продукти тривалий час без втрати естетичності їхнього вигляду та смакових властивостей. Банани, які виглядають неначе на картинці – це опція, яка доступна не лише після купівлі фрукта, й допомогти у цьому можуть кілька простих секретів.

Не пропустіть Курка – всьому голова: чому саме це м'ясо має бути у продуктовому кошику

Місце зберігання

Попри поширену думку, зберігати банани найкраще не в шухляді холодильника, а в сухому, темному та провітрюваному місці, де температура не така низька. Доволі часто рекомендують підвішувати гроно бананів на гачок.

До речі, у холодильнику банани швидше потемнішають та почнуть втрачати свої харчові властивості. Якщо ви хочете довше зберегти цей фрукт – тримайте його від холодильника якомога далі.

Зберігати банани легко / Фото Unsplash

Уповільнюємо дозрівання

Вплинути на процес дозрівання можна захистом бананів від етилену. Для цього їх треба відокремити один від одного та обгорнути харчовою плівкою.

З цієї ж причини банани краще тримати окремо від помідорів та яблук. Банан – це фрукт, який любить "самостійність".

Якщо потрібно зробити зрілими зелені банани

Інколи буває зворотня ситуація: ми купуємо ще зелені банани, а потім виникає потреба пришвидшити їх достигання. В такій ситуації варто скористатися набутими знаннями та покласти банани у пакет з яблуками або помідорами і залишити його при кімнатній температурі. Етанол зіграє за нас та забезпечить швидше достигання фрукта.