Добре збити вершки з маскарпоне – це справжнє мистецтво, яке зробить десерт неперевершеним. Опанувати його легко, для цього потрібно знати кілька простих хитрощів.

Читайте також Смачно і швидко: рецепт традиційного українського борщу на курячих гомілках

Як правильно збивати вершки з маскарпоне

Перше, що потрібно знати – крем з вершків та маскарпоне потрібно використовувати одразу після приготування. Не треба давати крему стояти або ставити у холодильник, це вплине на подальший результат.

Що потрібно для крему з вершків та маскарпоне:

  • 400 мілілітрів охолоджених жирних вершків (30% або 36%);
  • 200 грамів маскарпоне;
  • 50 грамів цукрової пудри.

Готувати крем дуже просто: всі інгредієнти кладемо у миску та збиваємо міксером на вищій швидкості, поки крем не стане густим.

Якщо немає маскарпоне: який інгредієнт додати

Без маскарпоне збиті вершки можуть не отримати потрібну консистенцію. Якщо ви не хочете витрачати кошти на цей інгредієнт, допоможе звичайний желатин. Чайну ложку желатину потрібно розчинити у 40 мілілітрах гарячої води та дати охолонути. Ця кількість желатину розрахована на 250 мілілітрів збитих вершків. Якщо ви використовуєте іншу кількість вершків – регулювати кількість желатину потрібно відповідно до цих пропорцій.