Як приготувати ароматне масло для страв: рецепт із часником від Миколи Люлька

11 серпня 2022, 18:02
Читать новость на русском

Завдяки ароматному маслу ваші страви завжди будуть сповнені потрібними нотками часнику, свіжих трав та спецій. А яке воно смачне, можна просто мочати хліб та їсти.

Готуємо ароматне масло, яке ідеально підійде для м'ясних, рибних чи овочевих страв. Завдяки своєму аромату, що би ви не готували – страви вийдуть просто надзвичайними. До речі, на ньому також можна смажити грінки чи тости.

Читайте також Паштет в автоклаві: рецепт консервації на зиму з курячої печінки

Зберігайте ароматне масло в холодильнику близько тижня.

Рецепт ароматного масла

  • Час: 5 хвилин
  • Порції: 2
Інгредієнти:
 – 1 головка часнику;
 – 4 гілочки свіжого розмарину;
 – 200 грамів вершкового масла;
 – 100 грамів оливкової олії.

Приготування:

  • Зріжте з головки часнику рівний край, щоб всі зубчики залишилися в голівці, але без кінчиків. Перекладіть його в одноразову форму або в жаротривку, якщо готуватимете в духовці.
  • Покладіть до часнику свіжі гілочки розмарину, влийте оливкову олію та вершкове масло.
  • Відправте все на електричний гриль, або в духовку, розігріту до 200 – 220 градусів, на 5 хвилин. Також його можна приготувати в сотейнику на повільному вогні.
  • Як тільки все провариться, часник розм'якне – ароматне масло готове.

Смачного!