Український борщ потрапив до кулінарної книги за всесвітом "Відьмак"

8 травня 2023, 14:01
Читать новость на русском

Джерело:

Букви

У кулінарній книзі за всесвітом "Відьмак" представлені рецепти страв із фентезійного світу, які ви можете приготувати на власній кухні. Серед переліку представлених страв є й український борщ з вишнями, яким вже кілька років пригощають туристів на Вінниччині.

Поціновувачам серіалу пропонують здійснити кулінарну подорож фантастичним світом "Відьмака", поринути з головою не тільки у пригоди, а й спробувати їжу. Якщо ви плануєте тематичну вечірку за мотивами серіалу (чи гри), ця книжка прийде вам в допомогу.

Читайте також Як організувати ідеальний пікнік: рецепти з курятини на будь-який смак

А ми хочемо поділитися з вами рецептом того самого борщу з вишнями, який підкорив серце не одного туриста та українця.

Рецепт вінницького борщу з вишнями

  • Час: 4 години
  • Порції: 8
Інгредієнти:
 – 370 грамів яловичини на кістці;
 – 180 грамів цибулі;
 – 370 грамів моркви;
 – 1 лавровий листок;
 – 1 штука бадьяну;
 – 180 грамів моркви;
 – 2 грами кмину;
 – 100 грамів цибулі;
 – 2 грами паприки;
 – 130 грамів болгарського перцю;
 – 300 грамів помідорів;
 – 580 грамів буряку;
 – 15 грамів часнику;
 – 1 столова ложка лимонного соку;
 – 12 грамів солі;
 – 4 грами чорного меленого перцю;
 – 300 грамів вишні;
 – 450 грамів картоплі;
 – 300 грамів білокачанної капусти.

Приготування:

  • Для бульйону: яловичину відварюємо 3 години зі 180 грамами цибулі, 370 грамами моркви, зірочкою бадьяну, сіллю та лавровим листом. Коли бульйон буде готовий, проціджуємо його і залишити тільки м’ясо, яке потім нарізаємо перед подачею.
  • Окремо готуємо 3 зажарки: подрібнену моркву (180 грамів) з кмином, цибулею (100 грамів) і паприкою; болгарський перець з помідорами; попередньо запечений буряк, нарізаний соломкою, з лимонним соком і часником.
  • По черзі додаємо зажарки у бульйон.
  • Потім додаємо картоплю, дрібно нарізану капусту і вишню без кісточки. Одразу ж вимикаємо плиту, накриваємо каструлю кришкою і залишаємо на 1 годину.
  • Через годину борщ можна подавати: наливаємо його у тарілку, додаємо м’ясо, посипаємо кропом і окремо подаємо сметану.

Смачного!