Ця страва виручить вас не раз: як зробити домашній часниковий хліб з сиром

19 травня 2023, 07:06
Читать новость на русском

Джерело:

ВВС Food

Смачний хліб, який можна подати до салатів чи будь-яких інших страв – це справжня знахідка. Часниковий хліб із сирними нотками точно припаде вам до душі.

Цей варіант часникового хліба здобув прихильників по всьому світу. Якщо вам потрібно буде швидко та смачно перекусити, то просто підсмажте його з моцарелою та смакуйте із найпростішим салатом з коріандру та помідорів.

Не пропустіть Розпочинаємо сезон смаженого м'яса правильно: смачні страви з курятини, які потішать друзів

Рецепт часникового хліба з сиром

Час: 30 хвилин + 2 години на тісто

Порцій: 2 багети

Інгредієнти:

для багета:
– 250 грамів борошна + трішки для присипки;
– 5 грамів солі;
– 5 грамів сухих дріжджів;
– 30 мілілітрів оливкової олії + для змащування;
– 180 мілілітрів води;

для часникової суміші:
– 1 головка часнику;
– трішки оливкової олії;
– дрібка солі;
– дрібка цукру;
– 125 грамів моцарели.

Приготування:

  • Усі інгредієнти для багетів, окрім води, змішуємо в одному посуді. Дріжджі не повинні контактувати з сіллю до моменту замішування.
  • Повільно додаємо воду та замішуємо тісто. Перекладаємо його у змащений олією посуд та залишаємо на 2 години.
  • Викладаємо тісто на присипану борошном поверхню і ділимо на дві частини і формуємо багети.
  • Розігріваємо духовку до 200 градусів. Зубчики часники не очищаємо, ставимо у форму для запікання, додаємо трішки олії та дрібку солі. Запікаємо 20 хвилин.
  • Виймаємо часник з духовки, даємо трішки охолонути та чистимо. Запихаємо зубчики часнику всередину багетів.
  • У форму налийте трішки води та нагрійте її внизу духовки, щоб утворилася пара – це гарантує утворення скоринки.
  • Випікаємо багети 30 – 40 хвилин.
  • Потім їх варто нарізати на скибки, посипати тертим сиром та відправити перед подачею у мікрохвильовку.