Як сушити сливи на чорнослив: простий спосіб, який зекономить вам купу грошей

21 жовтня 2023, 15:23
Читать новость на русском

Джерело:

Вікна

Чорнослив – смачний додаток до великої кількості страв. Чи можна зробити смачний сухофрукт вдома? Звісно, якщо знати простий та незатратний спосіб.

Чорнослив – це сушена слива, яка піддалася процесу консервації шляхом висушування. Він має темно-фіолетовий або чорний колір, солодкуватий смак і характерний аромат. Чорнослив часто використовується в кулінарії для виготовлення десертів, начинок, а також як смачний і корисний перекус.

Цікаво Ідеальне осіннє меню: перші страви, які ви точно захочете повторити

Як сушити сливи, щоб отримати чорнослив

Найпростіший спосіб створити домашній чорнослив – засушити його у духовці. Це просто та смачно, а ще це чудовий спосіб використати зайві сливи та здивувати рідних.

Інструкція:

  1. Велике деко застеліть пергаментом та викладіть на нього сливи.
  2. Найкраще викладати половинки слив.
  3. Увімкніть режим конвекції або сушіння на 60°C.
  4. Необхідно залишити дверцята духовки відкритими, щоб швидше випаровувалася волога.
  5. Сливи необхідно залишити на 8 – 10 годин.
  6. Готовий чорносливом найкраще помістити в паперові пакети та зберігати у темному прохолодному місці.

Домашній чорнослив – це так смачно / Фото unsplash

Які сливи найкраще обрати

Для чорносливу найкраще обирати дозрілі, солодкі сорти слив без пошкоджень. Середнього розміру сливи зазвичай найзручніше використовувати для чорносливу, оскільки вони рівномірно висихають.

Щоб ласувати під час лютих морозів, дізнайтеся як і де правильно зберігати яблука.