Горішки зі згущеним молоком – улюблений десерт родом з дитинства. Якщо з першого погляду вам здається, що їх готувати просто – так, але є нюанси.

Читайте також Супер швидкі та смачні лаваші з того, що під рукою

Щоб горішки вдалися, у вас повинна бути спеціальна горішниця, яка перевірена часом. Це стосується і часу випікання десерту: відштовхуйтеся від потужностей приладу та все у вас вийде.

Рецепт горішків зі згущеним молоком

  • Час: 1 година
  • Порції: 20 – 30 горішків (кількість залежить від вашої горішниці)

Приготування:

  • Ретельно просійте борошно через дрібне сито, щоб не було грудочок. Додайте до нього розпушувач, цукор, ванільний цукор, дрібку солі та перемішайте.
  • Холодне вершкове масло наріжте кубиками або натріть на грубій тертці. Додайте до борошна та перемішайте руками в крихту.
  • Вибийте туди сирі курячі яйця та замішайте однорідне та еластичне тісто. Загорніть його у шар харчової плівки та відправте в холодильник відпочити на 10 – 20 хвилин.
  • Сформуйте з тіста кульки розміром з лісовий горіх та викладіть їх в горішницю. Випікайте основу для горіхів згідно з інструкцією. Зайве тісто з виробів зніміть ножем.
  • У кожну половинку горішка викладіть начинку із вареної згущонки. За бажанням можна покласти всередину до начинки половинку волоського горіха.
  • Посипте сформовані горішки цукровою пудрою та подавайте до столу.

Смачного!