Крем-сир – універсальний сир, який найчастіше використовують до сніданку. Без нього важко уявити японські роли, а ще він є частиною чизкейка Нью-Йорк.

Читайте також Користь своїми руками: як приготувати молочний кефір вдома

Звичайно, його можна придбати в будь-якому магазині, але навіщо переплачувати вдвічі, якщо можна приготувати вдома власноруч. За цим рецептом крем-сир виходить ніжний, кремовий, вершковий і дуже смачний.

Рецепт домашнього крем-сиру

  • Час: 10 – 20 годин
  • Порції: близько 350 грамів

Приготування:

  • Змішуємо всі інгредієнти до однорідності і відкидаємо на марлю, складену мінімум в 4 рази (або на чистий рушник).
  • Зверху ставимо невеличкий вантаж (миска з горохом) і ховаємо в холодильник на ніч (краще на 20 годин).
  • Коли сироватка стече, залишиться ніжний і однорідний крем-сир.

Готово!

Кількість крем-сиру залежить від якості сметани та йогурту. За бажанням можна додати трави, зелень, спеції і часник, але вони суттєво зменшать термін зберігання продукту.