Домашній маринований оселедець: кращого ще не куштували
27 лютого 2023,
16:24
Читать новость на русском
Джерело:
Оксана КрецулЯкщо ви ще не готували домашній оселедець – час настав. Це просто, бюджетно та надзвичайно смачно!
Домашній маринований оселедець – це не тільки смачна закуска до столу, а й невід'ємний інгредієнт для таких страв, як салат шуба, форшмак.
Читайте також Українські деруни з курятиною: ділимося традиційним рецептом
Якщо ви не довіряєте виробникам, з легкістю можете приготувати домашній маринований оселедець власноруч. Він вийде неймовірно смачним, рідні чи друзі обов'язково попросять добавки.
Рецепт маринованого оселедця
- Час: 24 години
- Порції: 2
– 550 грамів оселедця без кісток;
– 80 – 100 грамів води;
– 2 великі ріпчасті цибулі;
– 40 – 50 грамів яблучного оцту;
– 40 – 50 грамів нерафінованої олії;
– 1,5 – 2,5 чайні ложки солі;
– 1 чайна ложка цукру;
– лавровий листок;
– 4 – 6 штук перцю горошком;
– духмяний перець.
Приготування:
- Рибу промиваємо під проточною водою, відрізаємо голову та хвіст, розрізаємо живіт та виймаємо нутрощі. Промиваємо під проточною водою.
- Робимо розріз ножем вздовж хребта і знімаємо з оселедця шкіру. Можливо це не буде дуже естетично, але так смакуватиме значно краще. Промиваємо під проточною водою.
- Розділяємо руками дві частини філе і відділяємо від кісток.
- Розрізаємо філе на однакові шматки.
- Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями.
- Воду змішуємо із сіллю, цукром, перцем та лавровим листом, доводимо до кипіння та потім повністю охолоджуємо.
- Змішуємо холодний маринад з олією та яблучним оцтом.
- У скляну посудину викладаємо шарами оселедець із цибулею, заливаємо маринадом і залишаємо на ніч (на добу) у холодильнику під кришкою.
Смачного!