Як приготувати домашній твердий сир: готуємо за кілька хвилин в мікрохвильовці

19 липня 2022, 15:33
Читать новость на русском

Українська господиня та блогер Лілія Цвіт вміє не тільки випікати справжні галицькі пляцки, а й готувати домашній твердий сир. Вона радо поділилася рецептом з читачами.

Для приготування домашнього твердого сиру вам потрібний тільки кисло-молочний сир, але не магазинний. Ви можете придбати його ринку, на фермі.

Читайте також Швидко, просто, смачно: 3 страви з курятиною за лічені хвилини

Рецепт розрахований на велику порцію сиру. Ви можете розділити інгредієнти на половину, або додати спеції.

Рецепт домашнього твердого сиру

  • Час: 60 – 80 хвилин
  • Порції: 1 кілограм 200 грамів
Інгредієнти:
 – 2 кілограми 400 грамів домашнього кисло-молочного сиру;
 – 2 сирих курячих яйця;
 – 2 чайні ложки солі;
 – 2 столові ложки олії;
 – спеції за бажанням.

Приготування:

  1. Перекладіть кисло-молочний сир в миску, яку можна нагрівати в мікрохвильовці. Перемішайте його та відправте в мікрохвильовку на 3 хвилини. Вийміть, перемішайте та відправте знову ще на 2 хвилини. Повторіть цей процес 2 – 3 рази.
  1. Коли з сиру виділилося достатньо рідини, процідіть його через сито застелене марлею. З сироватки, що залишилася можна приготувати млинці, пиріжки.

  1. До сиру додайте сіль, соду та яйця. Щоб сиру був однорідним – перебийте масу блендером. Влийте олію, перемішайте або ще раз збийте блендером та відправте масу знову нагріватися до мікрохвильовки. Якщо у вас не має її вдома, скористайтеся водяною банею.
  1. На цьому етапі приготування можна додавати до маси будь-які спеції чи начинки.
  1. Не забувайте щоразу перемішувати масу (кожні 2 хвилини). У вас повинна утворитися гаряча, тягуча сирна маса.
  1. Обережно перекладіть її у контейнер та поставте охолоджуватися.
  1. Домашній твердий сир готовий. Смачного!

Відеорецепт приготування домашнього твердого сиру: