На бутерброд чи до салату: найсмачніша лікарська ковбаса своїми руками

24 липня 2023, 10:46
Читать новость на русском

Мабуть, не має тих, хто б не любив лікарську ковбасу. Щоб ласувати нею щодня ми дібрали рецепт, який точно зможе повторити кожен.

Приготувати лікарську ковбасу просто, вона виходить однорідної консистенції, ніжна та неймовірно смачна. Такий смаколик можна додавати до салатів, готувати бутерброди чи сендвічі.

Читайте також "Легко!" на кухні, смачно на столі: готуємо швидкі страви з улюбленими нагетсами

До основного рецепта ковбаси можна додавати фісташки, коров'ячі вершки, сир. так вона буде змінювати смак та смакуватиме по-новому.

Рецепт домашньої лікарської ковбаси

  • Час: 2 години
  • Порції: 8 – 10
Інгредієнти:
 – 800 грамів курячого м'яса без шкіри або куряча тушка;
 – 1 морква;
 – 1 ріпчаста цибуля;
 – лавровий листок;
 – 40 грамів желатину;
 – сіль;
 – чорний мелений перець;
 – буряковий сік.

Приготування:

  • Викладаємо всі інгредієнти у каструлю: цибулю, моркву, курятину та спеції, заливаємо водою та варимо на помірному вогні 1,5 години.
  • Дістаємо курку, уварюємо решту бульйону ще годинку.
  • Розбираємо курку, додаємо спеції (перець, коріандр, часник сухий, мускатний горіх та трохи чилі). Додаємо 20 – 30 грамів бурякового соку (для кольору).

  • Змішуємо 400 грамів бульйону (гарячого) та 40 грамів желатину. І теж додаємо до курки.
  • Все збиваємо блендером 5 – 7 хвилин.
  • Розливаємо у форму і кладемо в холодильник на ніч.

Смачного!

Сподобався рецепт? Спробуйте також приготувати літній варіант салату олів'є.