Тальятеле – різновид довгої італійської локшини завтовшки 7 – 8 міліметрів. Зазвичай її подають з різноманітними соусами до м'ясних та овочевих страв.

Читайте також Вечеря за 30 хвилин: відкритий пиріг із грибами та куркою, паста в соусі болоньєзе та мусака

Рецепт домашньої пасти тальятеле

  • Час: 45 хвилин
  • Порції: 2


Паста тальятеле / Фото Їжа

Приготування:

  1. У великій чаші для міксера з'єднайте всі інгредієнти для страви. За допомогою насадки "гак" замішайте тісто протягом 8 – 10 хвилин, доки воно не стане еластичним та гладким.


Приготування пасти / Фото Їжа

  1. Якщо замішуватимете тісто на пасту руками, сформуйте гірку з борошна та вибийте в центр яйця, додайте солі та олії. Борошно поступово вмішуйте в рідкі інгредієнти й замішуйте тісто.


Приготування пасти / Фото Їжа

  1. Сформуйте з тіста кулю та загорніть у харчову плівку. Відправте його в холодильник на 30 хвилин.
  1. Розділіть тісто на 4 частини та поступово кожну з них розкачуйте в тонкий пласт або скористайтеся спеціальною машинкою для пасти.


Приготування пасти / Фото Їжа

  1. Наріжте тісто на довгі смужки завширки 8 міліметрів.
  1. Нарізану пасту тальятеле присипте борошном і перемішайте.


Приготування пасти / Фото Їжа

  1. Пасту відваріть в киплячій підсоленій воді протягом 1 – 5 хвилин.

Смачного!