Тальятеле – різновид довгої італійської локшини завтовшки 7 – 8 міліметрів. Зазвичай її подають з різноманітними соусами до м'ясних та овочевих страв.
Читайте також Вечеря за 30 хвилин: відкритий пиріг із грибами та куркою, паста в соусі болоньєзе та мусака
Рецепт домашньої пасти тальятеле
- Час: 45 хвилин
- Порції: 2
Паста тальятеле / Фото Їжа
Приготування:
- У великій чаші для міксера з'єднайте всі інгредієнти для страви. За допомогою насадки "гак" замішайте тісто протягом 8 – 10 хвилин, доки воно не стане еластичним та гладким.
Приготування пасти / Фото Їжа
- Якщо замішуватимете тісто на пасту руками, сформуйте гірку з борошна та вибийте в центр яйця, додайте солі та олії. Борошно поступово вмішуйте в рідкі інгредієнти й замішуйте тісто.
Приготування пасти / Фото Їжа
- Сформуйте з тіста кулю та загорніть у харчову плівку. Відправте його в холодильник на 30 хвилин.
- Розділіть тісто на 4 частини та поступово кожну з них розкачуйте в тонкий пласт або скористайтеся спеціальною машинкою для пасти.
Приготування пасти / Фото Їжа
- Наріжте тісто на довгі смужки завширки 8 міліметрів.
- Нарізану пасту тальятеле присипте борошном і перемішайте.
Приготування пасти / Фото Їжа
- Пасту відваріть в киплячій підсоленій воді протягом 1 – 5 хвилин.
Смачного!