Справжньою родзинкою відпочинку на свіжому повітрі може стати м'ясо, приготоване на вогні. 24 Канал пропонує відкрити сезон пікніків, якщо ви цього ще не зробили, та потішити близьких соковитим курячим філе стегна, підсмаженим на мангалі. Цю страву ідеально доповнять апетитні та ароматні овочі.

Читайте також Маринована курятина – ідеальна страва для відпочинку на природі: як її приготувати по-новому

Куряче філе стегна легко готувати на природі

Для приготування на мангалі радимо обирати саме філе стегна, адже ця частина курочки має чимало переваг. По-перше, це м'ясо зберігає свою соковитість та має приємну текстуру. А під час смаження на мангалі ви отримаєте смачну та хрустку скоринку, яка додасть м'ясу особливого смаку. По-друге, воно швидко й легко готується, адже філе стегна вже відділене від кістки, тож не треба витрачати час на підготовчі роботи.

Рекомендуємо звернути увагу на продукцію від ТМ "Наша Ряба". Цей український виробник добре відомий завдяки смачній та свіжій курятині, що відповідає найвищим стандартам якості. Зокрема, в асортименті бренду – філе стегна, яке вже дбайливо упаковане та готове до маринування і запікання. Тож з ТМ "Наша Ряба" можна організувати пікнік швидко і з задоволенням.

А як саме приготувати куряче філе стегна на мангалі з овочами, розповідаємо у покроковому рецепті.

Куряче філе стегна на мангалі з овочами

  • Час: 50 хвилин
  • Порцій: 4

Готуємо апетитне куряче філе стегна на мангалі з овочами / Фото Shutterstock

Приготування:

  1. З'єднайте всі спеції: паприку, мускатний горіх, чорний перець та сіль. Натріть філе стегна цією сумішшю та соняшниковою олією. Залиште на 30 хвилин для маринування.

  2. Розпаліть багаття або мангал. Коли вугілля буде готове, викладіть філе стегна на решітку та запікайте упродовж 20 хвилин, періодично перевертаючи страву.

  3. Додайте томати та порізані товстими кружечками кабачки. Готуйте ще 20 хвилин.

  4. Коли м'ясо та овочі будуть готові, збризніть їх соком лимона.

  5. Таку апетитну курочку можна подавати як окремо, так і з будь-яким улюбленим гарніром. Зокрема, філе стегна, приготоване на мангалі, смакуватиме зі свіжою зеленню та салатами, овочами-гриль або картоплею. Обирайте доповнення на ваш смак.

Смачного!